Генпрокуратура виявила масові порушення на 17 військових заводах - на десятки мільйонів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Генпрокуратура виявила масові порушення на 17 військових заводах - на десятки мільйонів

Казна та Політика
1486
Генеральна прокуратура виявила порушення на 17 військових заводах “Укроборонпрому”, повідомив заступник генпрокурора Анатолій Матіос.
На Житомирському бронетанковому заводі розукомплектовано 78 бойових машин, що завдало збитків державі на суму понад 12 млн грн.
На Київському бронетанковому заводі не знайшлося 4 танки загальною вартістю 5,6 млн грн, розукомплектовано 245 одиниць техніки. Проти представників підприємства також розпочато кримінальне провадження з приводу зловживання службовим становищем, що призвело до збитків у розмірі понад 21 млн грн.
Крім того, Харківська прокуратура почала кримінальне провадження за фактом розтрати державних коштів, призначених для закупівлі новітніх танків “Оплот” на суму 12,5 млн грн.
Нагадаємо, з 4 липня “Укроборонпром” очолює Роман Романов, депутат Херсонської облради. Перед ним стоїть завдання значно підвищити прибутковість концерну, забезпечити Збройні сили високоякісним озброєнням, і продемонструвати ефективні кроки у боротьбі з корупцією та збільшенні надходжень до держбюджету.
Концерн “Укроборонпром” створив президент Віктор Янукович у грудні 2010 року з метою об’єднання вітчизняних підприємств оборонно-промислового комплексу. Сьогодні до його складу входить близько 125 заводів.
За підсумками останніх років “Укроборонпром” входить до топ-100 продавців зброї. За оцінками Стокгольмського інституту досліджень проблем миру SIPRI, у 2012 році “Укроборонпром” продав зброї на $1,44 млрд, що дозволило йому посісти 58 місце в рейтингу. Сусідами держконцерну виявилися французька Dassault Aviation Groupe і британський QinetiQ.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас