Мін'юст пообіцяв спростити реєстрацію бізнесу та нерухомості — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Мін'юст пообіцяв спростити реєстрацію бізнесу та нерухомості

Казна та Політика
633
Міністерство юстиції має намір на початку вересня внести на розгляд парламенту законопроекти, які стосуватимуться спрощення реєстрації бізнесу та нерухомості. Про це повідомив в ході круглого столу міністр юстиції Павло Петренко.
“Я планую, що це буде два законопроекти. Один буде стосуватись реєстрації бізнесу, і один реєстрації нерухомості…Це будуть два простих і зрозумілих законопроект. Ми плануємо в серпні провести обговорення цих двох законодавчих ініціатив і внести їх на початок вересня у парламент”, – розказав керівник відомства.
Він наголосив, що ці закони мають бути максимально прості і неперевантажені різного роду регуляцією.
Що стосується реєстраційної служби, то П.Петренко зазначив, що ще 16 травня уряд прийняв рішення щодо створенням адміністративних центрів,
“Вона передбачає розподіл функцій на фронт офіс та бек офіс…Тобто та сама реєстраційна служба уже не буде мати контакту із громадянами. Цей контакт буде у адміністраторів адміністративних центрів. Це перший крок ми зробили і ми хочемо всі питання закріпити на рівні закону”, – додав він.
П.Петренко наголосив, що існує бажання максимально спростити процес реєстарції нерухомого майна, щодо збору документів.
“Перелік документів і регламен повинні бути максимально простим уніфікованим на всій території. Ми хочемо закріпити передачу функцій бек-офісів теж місцевим органам влади”,- пояснив міністр.
За матеріалами:
УНН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас