Українські молокопродукти скоро продаватимуть в ЄС - експерт — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Українські молокопродукти скоро продаватимуть в ЄС - експерт

Аграрний ринок
569
Росспоживнагляд ввів заборону на постачання до Росії українського молока та молокопродуктів, вироблених на кількох українських підприємствах.
“Це недивно, росіяни вже не перший рік ведуть проти України торговельні війни. Думаю, мало не кожен молоковиробник знав про такі ризики й був до них готовим”, – каже Марія Колесник, аналітик консалтингової компанії “ААА”.
За даними консалтингової компанії “Проагро” у Росію вітчизняні підприємства постачають 65% молока та молокопродуктів.
“Так, це багато, проте зараз на молочні та інші товари нам дали квоту на поставки в країни Євросоюзу. І ця квота повністю перекриває ті обсяги поставок, які не потраплять до Російської Федерації. Для постачання наших продуктів вітчизняні підприємства повинні отримати сертифікат якості. Його дають, якщо при виробництві молока не використовувалося ручне доїння”.
Для цього потрібно приймати молоко не в господарствах населення, а переважно у фермерських господарствах.
“Це можуть бути й невеликі ферми, аби тільки відповідали європейським стандартам. Від таких вимог виграють і українці. Вони отримають також більш якісне молоко. Адже завдяки механічному доїнню у нього потрапляє менше бактерій”.
Зараз проходить процес отримання сертифікату якості виробник молокопродуктів “Данон”.
“Думаю, скоро це підприємство вільно постачатиме свою продукцію у країни Євросоюзу. За ним сертифікати отримають й інші виробники. Таким чином, обійдемося без експорту до Росії.”
За матеріалами:
gazeta.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас