Бренд BlackBerry може не дотягнути до 2016 року — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Бренд BlackBerry може не дотягнути до 2016 року

Технології&Авто
524
Канадський виробник смартфонів може не дожити до 2016 р. У списку 24/7 Wall Street марка BlackBerry знаходиться поруч з компаніями Lululemon, Aeropostale, DirectTV і Time Warner Cable. Останні дві, до речі кажучи, можуть продовжити своє існування після злиття, але BlackBerry така перспектива поки не чекає.
Прогноз 24/7 Wall Street заснований на зниженні продажів та збитки, а також на скороченні частки на ринку. Так, за п’ять років частка BlackBerry на ринку смартфонів скоротилася з 19,5% до менше 1% в 2013 р., а показати задовільні фінансові результати компанія змогла, тільки сильно затягнувши пояси.
Хоча платформа QNX, яку старанно просуває канадська компанія, може прижитися в автомобілях і медичному обладнанні, аналітики впевнені, що це не зробить BlackBerry життєздатною.
Нагадаємо, що BlackBerry також збирається випустити квадратний смартфон, але експерти переконані, що і це не зможе вивести канадського вендора з штопора.
Треба зауважити, 24/7 Wall Street вже передбачав кончину компанії Research In Motion (RIM) в 2012 р. Згадки про неї дійсно зникли, але компанія всього лише змінила назву на BlackBerry.
Нагадаємо, що в I фінансовому кварталі цього року, який завершився для компанії 31 травня, BlackBerry несподівано отримала прибуток, хоч і невелику. Як вже зазначалося, цьому сприяла досить жорстка реструктуризація зі звільненнями і розпродажем нерухомості.
Чистий прибуток BlackBerry за I квартал поточного фінансового року склав $ 23 млн. Кварталом раніше у компанії був збиток у розмірі $ 423 млн, а за той же період минулого року – у розмірі $ 84 млн.
У розрахунку на одну акцію прибуток компанії склав $ 0,04. Квартальна виручка BlackBerry знизилася майже на 69% до $ 966 млн. Приблизно 39% виручки було згенеровано за рахунок продажів пристроїв, 54% – на сервісах, а 7% – за рахунок продажу ліцензій на програмне забезпечення та інших джерел.
Без урахування разових факторів компанія отримала збиток у розмірі 11 центів на акцію проти 13 центів роком раніше, хоча аналітики, опитані Thomson Reuters, очікували цифру набагато вище – 26 центів на акцію. Запас грошових коштів зріс з $ 2,7 млрд кварталом раніше до $ 3,1 млрд у першій чверті. Незважаючи на зниження виручки, результати BlackBerry в цілому позитивно здивували ринок.
За матеріалами:
Вєсті Економіка
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас