Більшість родовищ Укргазвидобування вичерпані на 70-80% — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Більшість родовищ Укргазвидобування вичерпані на 70-80%

Енергетика
597
Більшість родовищ, які експлуатує компанія Укргазвидобування, вичерпані на 70-80%, повідомив голова правління ПАТ Укргазвидобування Сергій Костюк, передає прес-служба компанії.
“Оскільки пластовий тиск в родовищах знижено, одним із способів роботи на свердловинах є будівництво дотискних компресорних станцій, які дозволяють піднімати газ з низьким тиском і впускати його в транспортну систему”, – сказав Сергій Костюк.
Він також зазначив, що важливою складовою зростання обсягів видобутку природного газу є інвестування в геологорозвідку і перспективне буріння.
“Капіталовкладення на ці цілі повинні бути закладені в собівартості газу і на сьогоднішній день складати щонайменше 738 гривень за тис. куб. м без ПДВ. Доведення відпускної ціни (газу) до цього рівня дозволить нам розвідувати нові родовища, модернізувати технічний парк і вже через кілька років вийти на щорічний показник з видобутку природного газу в розмірі близько 18 млрд. куб. м”, – додав Сергій Костюк.
Укргазвидобування – дочірня компанія НАК Нафтогаз України. За даними Міністерства енергетики та вугільної промисловості України, власний видобуток газу в Україні в 2013 році склав майже 21 мільярд кубометрів, споживання – 50,4 мільярда кубометрів.
За матеріалами:
Корреспондент.net
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас