Цікавий факт: цьогоріч місцеві бюджети отримали дотацій на 19% більше ніж торік — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Цікавий факт: цьогоріч місцеві бюджети отримали дотацій на 19% більше ніж торік

Казна та Політика
266
За перше півріччя цього року до місцевих бюджетів із державного було перераховано 61,3 млрд гривень. Це на 9,8 млрд грн, або на 19,0%, більше, ніж за показник відповідного періоду минулого року. Про це розповів міністр фінансів України Олександр Шлапак, повідомляє прес-служба Кабміну.
Він підкреслив, що дотації місцевим бюджетам з державного перераховують без затримок.
“За січень – червень 2014 року місцевим бюджетам перераховано 61,3 мільярда гривень (92,3% призначень на січень – червень), що на 9,8 мільярда, або на 19,0%, більше, ніж у січні – червні торік”, – розповів міністр.
Посадовець зазначив, що Мінфін вже вжив заходів для забезпечення збалансування місцевих бюджетів цього року.
“Передусім внесено зміни до держбюджету та істотно зменшено прогнозний обсяг доходів місцевих бюджетів, що враховуються під час визначення обсягу міжбюджетних трансфертів (на 4,5 мільярда гривень, або 6,5%). Реалістичність нового прогнозу підтверджується станом надходжень до місцевих бюджетів. За підсумками січня – червня 2014 року, розрахункові показники Мінфіну виконано на 100,9%, понадпланові надходження становлять 0,3 мільярда гривень”, – зазначив О.Шлапак.
Він також нагадав, що 18 червня Кабмін затвердив План заходів щодо реалізації Концепції реформування місцевого самоврядування і територіальної організації влади в Україні.
“На виконання цього документа Міністерство фінансів розробило низку концептуальних пропозицій щодо внесення змін до Бюджетного та Податкового кодексів України в частині децентралізації фінансів і зміцнення матеріальної та фінансової основи місцевого самоврядування”, – додав міністр.
За матеріалами:
УНН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас