Кримчанам для вступу до ВНЗ материкової України потрібно набрати мінімальний прохідний бал — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Кримчанам для вступу до ВНЗ материкової України потрібно набрати мінімальний прохідний бал

Казна та Політика
468
Кримським абітурієнтам, щоб вступити до ВНЗ, розташованого на материковій частині України, потрібно виконати мінімальні вимоги вступу, тобто набрати мінімальний прохідний бал. Про це під час брифінгу розповіла Перший заступник міністра освіти і науки України Інна Совсун.
Вона зазначила, що цього року міністерство не розподіляло держзамовлення між університетами в Криму. За її словами, абітурієнти з анексованого півострова, “відповідно до закону про статус окупованих територій, зможуть вступити на безкоштовне навчання, якщо вони наберуть мінімальний прохідний бал”.
“Ті абітурієнти з Криму, які виконають мінімальні вимоги, але не потраплять до списку тих, хто рекомендований на місця державного замовлення, то для них окремо мають виділятися місця держзамовлення, які спеціально зарезервовані МОНом для цих абітурієнтів”, – розповіла І.Совсун.
Вона додала, що це “незначний показник абітурієнтів” і нагадала, що цього року для проходження ЗНО зареєструвалося лише 600 кримських абітурієнтів.
І.Совсун також зазначила, що жоден кримчанин з мінімальним прохідним балом не залишиться поза ВНЗ.
“Якщо університет, до якого подасть документ кримський абітурієнт, буде вважати, що він дуже слабкий, щоб вчитися в цьому закладі, то університет повинен буде звернутися до міністерства з тим, щоб цим абітурієнтам запропонували місце навчання в іншому університеті за обраною спеціальністю”, – роз’яснила чиновник.
За матеріалами:
УНН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас