Whirlpool купує 70% італійської Indesit за $1 млрд — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Whirlpool купує 70% італійської Indesit за $1 млрд

Фондовий ринок
315
Американський виробник побутової техніки Whirlpool Corp. має намір придбати контролюючий пакет акцій (близько 66,7%) італійської компанії Indesit Co. Про це йдеться в повідомленні компанії.
Продавцями часток виступають приватна компанія Fineldo SpA (володіє 42,7% Indesit) і члени сім’ї засновника компанії – Мерлоні (17,6%).
Планується, що Whirpool заплатить 11 євро за акцію Indesit в рамках трьох угод, включаючи надбавку в 4,5% Таким чином, вся купівля обійдеться американському виробникові побутової техніки в 758 млн євро (1 млрд доларів). У випадку, якщо угода буде завершена, придбання Whirpool буде найбільше у цьому сегменті з часів поглинання виробника побутової техніки Maytag Corp у 2006 році.
“За рахунок купівлі в Indesit ми отримаємо стійке зростання наших показників в умовах жорсткої конкуренції на ринку побутової техніки в Європі, що розвивається”, – зазначив голова ради директорів і головний виконавчий директор компанії Whirlpool Джефф Феттінг. На сьогодні на ринок Європи, Близького Сходу та Азії припадає близько 16% всіх продажів компанії, в той час як у Північній Америці вона сягає 54%.
Whirlpool планує закрити угоду до кінця року після схвалення антимонопольного відомства. Після цього американська компанія має намір продовжити переговори з купівлі решти акцій Indesit. Відповідно до італійського законодавства, пропозиція акціонерам має бути зроблена за найвищою ціною за акцію.
Про Indesit
Італійська компанія Indesit, заснована в 1975 році, є одним зі світових і європейських лідерів з виробництва і продажу великої побутової техніки. З 1987 року її акції котируються на Міланській біржі. Основними ринками постачання побутової техніки Indesit є Італія, Великобританія і Росія. Основні торгові марки групи – Indesit, Hotpoint-Ariston і Scholtes.
У Росії Indesit належать два заводи з виробництва холодильників і пральних машин в Липецьку, логістичний центр в Липецькій області та торгова компанія з центральним офісом у Москві та філіями в регіонах.
За матеріалами:
ІТАР-ТАСС
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас