Ринок споживчого кредитування в Україні продовжить зростання - банкір — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Ринок споживчого кредитування в Україні продовжить зростання - банкір

Кредит&Депозит
385
Сектор споживчого кредитування в Україні залишається привабливим для банків. Таку думку висловив голова правління банку “Михайлівський” Ігор Дорошенко.
“Ринок кредитних карт в Туреччині другий за величиною в Європі і становить $55 млрд, при тому, що середні доходи населення лише у півтора рази вищі. В Україні весь ринок – з іпотекою, з автокредитуванням – в 4 рази менший. Тому потенціал для кредитних карт для нашого цільового направлення величезний, і цей ринок у будь-якому випадку буде зростати”, – розповів він у коментарі Delo.UA.
Голова правління вважає, що в найближчі три роки банк зможе зайняти частку близько 10-15% на ринку споживчого кредитування.
За його словами, якщо подивитися на банківську систему України, то ринок споживчого кредитування, кредитних карт є одним з “живих” сегментів, які активно розвиваються навіть зараз, під час кризи, тоді як інші сегменти, такі як цінні папери або корпоративне кредитування стануть цікаві банкам лише через кілька років.
Ігор Дорошенко також зазначив, що банк спеціалізується в споживчому кредитуванні і надалі планує розвиватися в цьому ж сегменті. “Для кредитування ми активно залучаємо кошти клієнтів на депозитні рахунки, використовуємо капітал, вже здійснили два випуски облігацій обсягом по 50 млн грн, які розмістили серед зрозумілих і дружніх нам інвесторів, – повідомляє глава банку. – Декілька разів на рік банк нарощував капітал, щоб відповідати майбутній нормі, яка наказує новому банку мати у статутному капіталі не менш ніж 500 млн грн”.
Крім того, голова правління банку розповів про запуск, спільно з мережею магазинів електроніки “Ельдорадо”, нового продукту – банківської картки MasterCard World Elite Eldorado.
Карта пропонує надання кредитної лінії обсягом до 150 тис. грн, пільговий період кредитування – до 90 днів під 0,001% річних. При цьому Ігор Дорошенко відзначив, що кредитний продукт отримати зможуть не всі.
“Якщо у вас прострочення в інших банках, не обслуговуєте борги або маєте негативну кредитну історію в минулому, це може стати причиною для відмови у видачі”, – пояснює він.
Нагадаємо, банк “Михайлівський” був заснований минулого року. Він відноситься до групи невеликих, статутний капітал становить 500 млн грн. Є учасником платіжних систем Visa і MasterCard, а також української системи НСМЕП-2.
Єдиним акціонером банку є ТОВ “Екосіпан”.
За матеріалами:
Діло
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас