У столиці затримали групу вимагачів, які видавали себе за представників благодійного фонду — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У столиці затримали групу вимагачів, які видавали себе за представників благодійного фонду

Кримінал
528
Співробітники Управління боротьби з організованою злочинністю ГУМВС України в місті Києві затримали учасників злочинного угруповання, які, погрожуючи фізичною розправою, вимагали від лікаря однієї з медичних установ близько 200 тисяч гривень. Про це повідомили в прес-службі ВЗГ ГУМВС України в місті Києві.
Організатор групи та троє його спільників вигадали угоду, у результаті якої планували не лише отримати значну суму грошей, але й привласнити земельну ділянку на території Київської області. Однак, своєчасне втручання правоохоронців не дозволило їм втілити в життя свої задуми.
Фігуранти угруповання, вигадано називаючи себе представниками Міжнародного благодійного фонду, чинили психологічний тиск на першого медика клініки серцево-судинної хірургії. Після невдалих спроб залякування та погроз фізичної розправи головний лікар був змушений звернутися за допомогою до чергової частини столичного УБОЗу.
Справа в тому, що зловмисники наполегливо примушували 59-річного головного лікаря клініки підписати договір про співпрацю з цим благодійним фондом, членами якого вони нібито були. За їхнім задумом, в результаті укладання такої вигідної угоди, їм дістанеться немаленька сума грошей – близько 200 тисяч гривень. Крім цього, вимагачі отримали б ще шматок землі під Києвом, який належав Інституту серцевих захворювань.
Київські працівники УБОЗ спільно з відділом швидкого реагування “Сокіл” швидко викрили зловмисників, і на території міста оперативно затримали злочинну групу з ознаками організованості.
До її складу входив 25-річний ватажок – уродженець Львівщини, який жив у столиці. Інші співучасники – родом з Києва та Київської області. До речі, один з них вже неодноразово притягувався раніше до кримінальної відповідальності за злочини у сфері господарської діяльності.
Відомості про подію внесені до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ознаками кримінального злочину, передбаченого ч. 2 ст. 189 (вимагання) і ч. 2 ст. 355 (примушування до виконання чи невиконання цивільно-правових зобов’язань) Кримінального кодексу України.
Зараз всі учасники організованої групи затримані в порядку ст. 208 КПК України, їм оголошено про підозру. Санкція статті, за якою розпочато кримінальні провадження щодо затриманих, передбачає максимальне покарання у вигляді позбавлення волі на строк до 7 років”.
Слідство у справі триває.
За матеріалами:
УНН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас