США: не дивіться в дзеркало заднього огляду — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

США: не дивіться в дзеркало заднього огляду

Світ
480
Після того, як ВВП за перший квартал був переглянутий у бік зниження до -2.9% (у квартальному численні), стало складно розраховувати на те, що економіка США зможе продемонструвати вражаючі темпи зростання за підсумками 2014 року, незважаючи на деяке прискорення після поліпшення погодних умов.
Ми були змушені знизити свій прогноз на 2014 рік з 2.3% до 1.5%, хоча ми як і раніше вважаємо, що у наступні квартали економіка зростатиме приблизно на 3.0% в квартальному численні. Звичайно, вельми дивно і тривожно, що економіка така вразлива перед зимовою холоднечею, але це залишилося в минулому, і тепер слід сконцентруватися на відновленні темпів зростання в найближчі місяці. Якщо економічний прогноз суттєво не зміниться, Федрезерв не стане відхилятися від обраного курсу скорочення програми стимулів (мінус 10 млрд. на засідання, по 5 млрд. на держ. облігації та іпотечні папери). Зараз Федрезерв щомісяця купує держ. облігації на суму 20 млрд. доларів і іпотечні папери на суму 15 млрд. доларів.
Таким чином, QE3 має повністю закінчитися на жовтневому засіданні (фінальним скороченням на 15 млрд. доларів), або в грудні (фінальним скороченням на 5 млрд.). Низхідний тиск на прибутковість за державними держ. облігаціями, пов’язаний з падінням пропозиції і зростанням попиту з боку приватних інвесторів, компенсується висхідним тиском, обумовленим відходом ФРС з ринку, у зв’язку з цим ми вважаємо, що Центробанк остаточно згорне програму в жовтні, а не в грудні. Однак це питання більше не привертає до себе увагу інвесторів, тепер їх цікавить початок циклу жорсткості.
Розворот в точковій діаграмі
Спори про перше підвищення ставки зводяться до суперечок про ступінь відновлення економіки. “Голуби” в лавах FOMC вважають, що економіка ще занадто слабка, тому вони планують підвищення не раніше літа 2015 року. У свою чергу, “яструби” впевнені, що ситуація вже стабілізувалася і може вилитися у зростання інфляції. Таким чином, вони хотіли б розпочати підвищення раніше.
Однак голубів у Комітеті набагато більше, крім того, в найближчі 12 місяців не відбудеться помітних поліпшень загальних критеріїв оцінки безробіття, які враховують демотивованих працівників і тих, хто вимушено працює з неповною зайнятістю, а також ставки участі, тому малоймовірно, що Федрезерв зважиться на дострокову жорсткість. Спори про ступінь ослаблення в економіці не розпочнуться самі по собі, тому ми вважаємо індикатор РСЕ визначальним чинником у цьому відношенні. Якщо базова інфляція почне зростати, FOMC, швидше за все, почне жорсткість раніше, ніж припускає наш базовий прогноз (4 квартал 2015 року). Тим часом, інвесторів цікавить не тільки перше підвищення, але й цикл жорсткості в цілому.
Крива прогнозу за ставкою різко розвернулася в червні, тепер передбачається, що основне посилення припаде на 2014-2016 роки, тоді як у довгостроковій перспективі очікування носять набагато більш нейтральний характер. Це логічний наслідок зростаючих прогнозів з інфляції сподівань на зниження безробіття. Прогнози щодо інфляції відображають перегляд потенційних темпів зростання ВВП в бік зниження, відповідно до останніх оцінок СВО і МВФ. У відповідь на зниження прогнозів FOMC за циклом жорсткості, ми скоротили свій прогноз щодо прибутковості 10-річних державних облігацій США з 3.4% до 3.2% на найближчі 12 місяців.
Rabobank
За матеріалами:
forexpf.ru
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас