Китай відкладе на 2 роки платежі по кредиту в $52 млн для нацпроекту "Повітряний експрес" — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Китай відкладе на 2 роки платежі по кредиту в $52 млн для нацпроекту "Повітряний експрес"

Кредит&Депозит
336
Експортно-імпортний банк Китаю надасть дворічні кредитні канікули з виплати першого траншу в $52 млн, виділеного для будівництва залізничного пасажирського сполучення між Києвом і аеропортом “Бориспіль” в рамках національного проекту “Повітряний експрес”.
Про це повідомила прес-служба Держінвестпроекту з посиланням на першого заступника його голови Кирила Бондаря.
“Китайська сторона прийняла рішення про продовження кредитних канікул на два роки з першого траншу на $52 млн”, – зазначив К. Бондар.
За словами керівника національного проекту “Повітряний експрес” Андрія Галущака, рішення про відстрочення початку виплати першого траншу кредиту вже прийнято. Зараз йде процес юридичного оформлення документів.
Він також зазначив, що Україна успішно виконала всі раніше досягнуті домовленості з Китаєм.
Представники китайської сторони висловили задоволення ходом реалізації національного проекту і роботою з Держінвестпроектом.
Разом з тим вони стурбовані можливістю втрати проектом статусу національного або передачі його іншим органам виконавчої влади.
За їхніми словами, подібні дії призведуть до затримки реалізації проекту та необхідності проводити додаткові консультації на рівні керівництва КНР щодо заміни реалізатора проекту.
Китайська сторона запевнила, що реалізація нацпроекту “Повітряний експрес” має велике значення для розвитку двосторонніх відносин з Україною.
Під час переговорів сторони підтвердили відсутність будь-яких політичних ризиків для реалізації проекту.
У рамках переговорів також було розглянуто механізм фінансування підрядних робіт в Україні за рахунок китайських коштів. Консультації з цього приводу будуть продовжені з урахуванням необхідності усунення відмінностей у законодавстві країн.
Національний проект “Повітряний експрес” передбачає створення швидкісного пасажирського сполучення між ст. “Київ-пасажирський” та міжнародним аеропортом “Бориспіль”. Інфраструктурний проект реалізується на окупній основі за рахунок коштів Ексімбанку Китаю.
Загальна сума кредиту становить $372 млн Кредит виділятиметься двома траншами. Перший транш в $52 млн був виділений в 2013 році і спрямований на виконання проектних і підготовчих робіт. Другий транш в $320 млн забезпечить безпосередньо будівництво інфраструктурних об’єктів.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас