Акціонери VAB Банк і банку "Фінансові ініціативи" готові докапіталізувати їх у разі потреби — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Акціонери VAB Банк і банку "Фінансові ініціативи" готові докапіталізувати їх у разі потреби

Фондовий ринок
1522
ВіЕйБі Банк (VAB Банк) і банк “Фінансова ініціатива” (обидва – Київ) у разі, якщо стрес-тести покажуть необхідність їхньої докапіталізації, отримають необхідну фінансову підтримку від акціонерів, повідомив агентству “Інтерфакс-Україна” основний бенефіціар обох фінансових установ Олег Бахматюк.
“Ми нікуди не дінемося, будемо докапіталізувати, якщо буде потрібно”, – сказав він агентству в кулуарах інвестиційної конференції, організованої компанією “Конкорд Капітал” в Лондоні.
Як зазначив О.Бахматюк, зазначені банки до останнього часу завжди отримували необхідну підтримку через докапіталізацію.
Банк “Фінансова ініціатива” заснований у 2005 році. Єдиним його акціонером до початку квітня 2014 року є ТОВ “Інвест-Сервіс”. Основним бенефіціаром є О.Бахматюк.
ВіЕйБі Банк працює на фінансовому ринку України з 1992 року. До 1 квітня 2014 року О.Бахматюк через Quickcom Limited володів 86,778% акцій банку.
За даними Нацбанку України, на 1 квітня 2014 року ВіЕйБі Банк за розміром загальних активів (21,877 млрд грн) посідав 16-е місце серед 181 діючого в країні банку, банк “Фінансова ініціатива” (14,004 млрд грн) – 20-е місце.
Як повідомлялося, діагностика 35 найбільших українських банків узгоджена з Міжнародним валютним фондом та Світовим банком: відомі міжнародні аудиторські фірми проведуть масштабне діагностичне обстеження цих кредитно-фінансових установ відповідно до встановлених Нацбанком вимог з метою комплексної оцінки стану вітчизняної банківської системи.
Діагностичне обстеження 15 найбільших банків, за підсумками якого будуть визначатися розміри можливої ​​докапіталізації, розпочалося в кінці травня і має завершитися до кінця липня, наступних 20-ти – повинно пройти з середини липня до кінця вересня.
У разі потреби плани рекапіталізації і реструктуризації мають бути представлені для узгодження з НБУ відповідно до кінця вересня і до кінця листопада 2014 року.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас