Гривня в липні більше схильна до ослаблення, ніж до зміцнення - точка зору — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Гривня в липні більше схильна до ослаблення, ніж до зміцнення - точка зору

Валюта
1729
Вартість гривні в липні буде залежати від розвитку ситуації на сході України і вирішення «газового питання». Курс готівкового долара США в цей період, за прогнозами аналітиків компанії FIBO Україна, може коливатися в діапазоні 11,50 – 12,20 грн.
Важливим для гривні буде отримання чергового траншу від МВФ в розмірі $1,4 млрд. в кінці липня – на початку серпня. У разі, якщо кредит надійде наприкінці липня, гривня може зміцнитися на 10-25 копійок протягом тижня. Величина зростання курсу національної валюти буде прямо залежати від того, куди ці кошти будуть спрямовані. Якщо більша частина грошей буде спрямована на фінансування дефіциту бюджету, то зміцнення гривні буде не таким істотним. Однак у разі зарахування основної частки траншу в міжнародні резерви України, гривня може зміцнитися на 15-25 коп.
«Незважаючи на позитивні очікування отримання другого траншу кредиту МВФ, на тлі збереження напруженої ситуації на сході України, а також зриву газових відносин з Росією, гривня на поточний момент більше схильна до ослаблення, ніж до зміцнення. Курс готівкового долара в липні може коливатися в діапазоні 11,50 – 12,20 грн., – прогнозує Сергій Поплавський, директор компанії FIBO Україна.
Курс продажу готівкового долара США за підсумками червня підвищився на 1,16% до 12,03 грн.
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас