Uzbekistan Airways і МАУ укладуть угоди інтерлайн та код-шерінгу до кінця липня — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Uzbekistan Airways і МАУ укладуть угоди інтерлайн та код-шерінгу до кінця липня

Фондовий ринок
181
Національна авіакомпанія Узбекистану “Узбекистон хаво йулларі” (Uzbekistan Airways) й “Міжнародні авіалінії України” (МАУ, Київ) досягли принципової домовленості до кінця липня 2014 року укласти інтерлайн угоду про взаємне визнання перевізних документів, а також угоду код-шерінгу (спільну експлуатацію повітряної лінії).
Як повідомила прес-служба МАУ, сторони досягли основоположних домовленостей, зокрема, за кількістю виконуваних рейсів. Кожна авіакомпанія виконуватиме по два рейси на тиждень. При цьому рейси будуть розподілені по днях таким чином, щоб розклад максимально задовольняв потреби як пасажирів, які подорожують між Києвом і Ташкентом, так і транзитних пасажирів в обох напрямках.
Так, 15 липня 2014 року пряме повітряне сполучення між Ташкентом і Києвом відкриє авіакомпанія “Узбекистон хаво йулларі”, а з 14 серпня власні прямі регулярні рейси між Києвом і Ташкентом почне виконувати авіакомпанія МАУ. Рейси МАУ з Києва до Ташкента будуть виконуватися по четвергах і неділях, у зворотному напрямку – по понеділках і п’ятницях.
У ході переговорів також було врегульовано питання з надання МАУ слотів (тимчасових проміжків для обслуговування повітряних суден в аеропорту Ташкента), які дозволили б українському перевізнику максимально оптимізувати розклад на розліт у/з Києва, а також – оборот повітряних суден.
“Завдяки конструктивному підходу до вирішення проблемних питань, ми досягли домовленості і отримали змогу виконувати польоти за тим розкладом, який дозволяє нам генерувати транзитні потоки через авіаційний вузол Києва – аеропорт “Бориспіль”, – а також зміцнити свої позиції як на ринку авіаційного сполучення між Україною і Узбекистаном, так і на інших зовнішніх ринках, – зазначив президент авіакомпанії МАУ Юрій Мірошников, якого цитує прес-служба.
Він додав, що з українського боку не існує жодних перешкод, або обмежень для іноземних перевізників, які хочуть літати в Україну. Всі процедури з отримання дозволів на виконання рейсів, обслуговування в аеропортах, реєстрації та відкриття представництв, а також розвитку мережі продажів у нас максимально прості і прозорі.
“Небо України вже фактично відкрито для сумлінних авіакомпаній будь-яких країн. Ми щиро сподіваємося, що такий підхід до надання можливостей виконувати рейси іноземним перевізникам і досвід України з цього питання стане хорошим прикладом для інших держав і, як результат, у пасажирів з’явиться ще більш широкий вибір для здійснення польотів”, – резюмував Ю.Мірошников.
НАК “Узбекистон хаво йулларі”, монопольний авіаперевізник в Узбекистані, належить державі. Авіакомпанія виконує рейси до 21 міста країн Європи, Америки, Близького Сходу, Азії, в 22 міста СНД і за 11 напрямками на місцевих авіалініях.
МАУ заснована в 1992 році, є найбільшою українською авіакомпанією. Базовий аеропорт – ДМА “Бориспіль”.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас