"Конкорд Капітал" має намір запустити фонд прямих інвестицій для України обсягом $200-300 млн — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

"Конкорд Капітал" має намір запустити фонд прямих інвестицій для України обсягом $200-300 млн

Кредит&Депозит
475
Інвестиційна компанія “Конкорд Капітал” (Київ), одна з провідних на українському ринку, має намір у другій половині 2014 року – початку 2015 року сформувати фонд прямих інвестицій для України цільовим обсягом $200-300 млн.
“Наша IB-команда (investment banking – ред.) кожного дня знаходиться в полях, вишукуючи найкращі угоди. До останнього моменту ми ці угоди показували вузькому колу локальних місцевих інвесторів і самі іноді щось намагалися робити. Але я бачу, що протягом якогось часу ми капіталізуємо наш доступ на ринок місцевих компаній”, – сказав голова і засновник “Конкорд Капітал” Ігор Мазепа.
Він зазначив, що цим напрямком на українському ринку вже досить давно ніхто не займався. “А зараз, принаймні, хороший час”, – вважає голова компанії.
І.Мазепа визнав, що нестабільність, яка зберігається в країні, все ще відлякує іноземних інвесторів, але підкреслив, що ринок прямих інвестицій в Україну продовжує функціонувати і починати процес слід вже сьогодні.
“За останні чотири або п’ять “не мирних” місяців “Конкорд” зробив дві інвестиції: ми купили частку в девелоперської компанії “XXI Століття” і я став там незалежним директором, а також інвестували в медичну мережу “Добробут”, – повідомив генеральний директор.
За його словами, компанія розглядає ще декілька цікавих об’єктів для вкладень. “Це наш бізнес, це ринок, який ми найкраще знаємо і розуміємо”, – підкреслив І.Мазепа.
Він додав, що залучення іноземних інвесторів дозволяє капіталізувати українські компанії не тільки безпосередньо грошима, а й кращими західними стандартами і практиками корпоративного управління.
Як уточнив голова IB-департаменту “Конкорд Капітал” Роман Іванюк на інвестиційній конференції, яку компанія провела в Лондоні 3-4 липня, створюваний фонд має намір інвестувати в середньому в один об’єкт близько $25 млн, отримуючи частку в капіталі від 25% до 75%. Фонд створюється на п’ять років з можливістю пролонгації ще на два роки, перший етап його формування (1-st closing) планується на вересень цього року.
За словами Р.Іванюка, серед розглянутих галузей для інвестицій – медицина і фармацевтика, харчова промисловість, медіа- та відпочинок, рітейл, IT.
Він зазначив, що конкуренція на українському ринку прямих інвестицій сьогодні низька, виділивши лише трьох активних конкурентів: SigmaBleyzer, Horizon Capital й “Драгон Капітал”.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас