Українські резиденти на 1 квітня заборгували російським банкам $10,4 млрд — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Українські резиденти на 1 квітня заборгували російським банкам $10,4 млрд

Кредит&Депозит
369
Обсяг вимог російських банків до українських резидентів на 1 квітня становив $10,4 млрд, говориться в “Огляді фінансової стабільності”, опублікованому ЦБ РФ.
Як повідомляється в документі, заборгованість українських позичальників перед російськими банками становить менше 1% активів російських кредитних організацій.
Основний обсяг вимог припадає на довгострокові депозити та позики, розміщені в українських банках – $3,3 млрд, обсяг довгострокових позик небанківському сектору України становить $2,6 млрд, обсяг короткострокових депозитів і позик українським банкам – $2,2 млрд. На участь у капіталі нерезидентів припадає $1,4 млрд.
Як вказує ЦБ РФ, протягом останніх двох кварталів до 1 квітня вимоги російських банків до українських резидентів знизилися на 8%. Російський регулятор зазначає, що найбільші російські банки стали більш консервативно підходити до надання нових кредитів українським позичальникам.
“Обсяг українських активів відносно розмірів російського банківського сектора незначний, тому можливе знецінення українських активів не становить загрози для стійкості вітчизняного банківського сектора”, – йдеться в документі.
Як зазначено в “Огляді фінансової стабільності”, за даними на кінець квітня 2014 року банківський сектор України представлений 180 банками, серед яких 11 з російською участю. З них 4 входять до топ-20 українських банків за розміром активів. На банки з російським капіталом припадає 13% активів української банківської системи.
“В цілому своєчасна жорсткість умов кредитування, як можна очікувати, дозволить знизити ефект впливу української кризи на банки України з російським участю”, – йдеться в документі.
Водночас обсяг зобов’язань російських банків перед українськими кредиторами на 1 квітня становив $1 млрд.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас