Росія не отримувала контроль за небом над Кримом - це брехня російських ЗМІ — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Росія не отримувала контроль за небом над Кримом - це брехня російських ЗМІ

Казна та Політика
1363
Міжнародна організація цивільної авіації (ICAO) підтвердила свою позицію і як і раніше вважає Крим частиною України, а зона Чорного моря делегована Україні і за нею залишається, написав на своїй сторінці в мережі Facebook голова Державної авіаційної служби України Денис Антонюк.
“Колеги, друзі, щойно взяв участь у неофіційній зустрічі з представниками ICAO – генеральним секретарем Раймондом Бенджаміном і керівником європейської філії Луїсом Алмейдою. Вони підтвердили безпідставність інформації, поширеної російськими ЗМІ, про підтримку ICAO приналежності Росії повітряного простору над Кримом і підтвердили позицію ICAO – Крим частина України, – написав Антонюк.
Він також додав, що ICAO повністю дотримується резолюції ООН з територіальної цілісності України.
Раніше в російських ЗМІ з’явилася інформація з посиланням на заступника голови Мінтрансу РФ Валерія Окулова про те, що Міжнародна організація цивільної авіації визнала, що Росія повинна забезпечувати аеронавігаційне обслуговування над Кримом і територіальними водами (19-кілометрова зона).
Повідомлялося також, що ICAO, за словами Окулова, вважає, що Україна повинна забезпечувати аеронавігаційне обслуговування над нейтральними водами, але з урахуванням технічних домовленостей з Росією з аеронавігаційного обслуговування в районі Сімферополя.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас