ДТЕК Ахметова продовжує поставляти вугілля російським споживачам — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

ДТЕК Ахметова продовжує поставляти вугілля російським споживачам

Енергетика
398
Найбільший приватний вертикально інтегрований енергохолдинг “ДТЕК” продовжує виконувати свої зобов’язання з постачання вугілля до Росії в повному обсязі, повідомили агентству “Інтерфакс-Україна” у прес-службі компанії.
За її даними, енергохолдинг займається постачанням українського вугілля до Росії з 2010 року. Вугільна продукція “ДТЕК” використовується в металургії, виробництві цукру і соди, побутовому секторі, а також в енергетиці. Компанія працює з російськими контрагентами за довгостроковими і короткостроковими договорами.
Зокрема, в червні 2014 року ДТЕК поставив російським споживачам 53 тис. тонн вугілля антрацитових марок. У липні планований обсяг постачань становитиме близько 54 тис. тонн вугілля.
У частині контракту з Новочеркаською ГРЕС (ВАТОГК-2”) в ДТЕК підтверджують завершення в квітні 2014 року строку його дії на постачання вугілля.
У енергохолдингу відзначають, що Новочеркаська ГРЕС є одним з ключових споживачів вугілля ДТЕК. Закупівлі вугілля для потреб ГРЕС проводяться на основі публічних тендерів, в яких ДТЕК активно бере участь. Останній тендер на постачання вугілля для філій ВАТОГК-2” від 11 червня 2014 року був визнаний таким, що не відбувся.
“Ми стежимо за ситуацією і зацікавлені в поставках на адресу НчГРЕС, виходячи з технічної можливості та економічної доцільності”, – підкреслили в ДТЕК.
Раніше російська газета “Известия” повідомила, що ДТЕК припинив експорт українського вугілля в Росію. Зокрема, підконтрольна “Газпрому” Новочеркаська ГРЕС (Ростовська обл., ОГК-2), яка забезпечувалася українським вугіллям з боку ДТЕК, оголосила конкурс на нового постачальника вугілля. Причиною вказується небажання української компанії продовжувати контракт на постачання антрацитового штибу, який закінчився в квітні 2014 року.
За даними газети, ДТЕК в 2013 році поставив на станцію близько 400 тис. тонн українського вугілля на суму близько $20 млн, що становить близько 15% від загальнорічного споживання вугілля Новочеркаської ГРЕС.
Як повідомлялося, ДТЕК планує експортувати в 2014 році близько 5,15 млн тонн українського вугілля і 1,3 млн тонн – вугілля не українського походження. Експорт вугілля ДТЕК в 2013 році становив 4,74 млн тонн.
У першому кварталі 2014 року ДТЕК “збільшив експорт вугілля на 68,1% (на 477,1 тис. тонн) – до 1 млн 177,5 тис. тонн. На збільшення експорту вугілля вплинуло розширення співробітництва з країнами, відвантаження до яких здійснювалися в першому кварталі 2013 року: Індією – 106,5 тис. тонн (+2 рази), Росією – 213 тис. тонн (+44,9%), Туреччиною – 203,9 тис. тонн (+4 рази), США – 48,8 тис. тонн (+2 рази). Крім того, було відновлено постачання антрацитового вугілля в Індію, а також здійснений вихід на нові ринки збуту вугілля – до Бразилії (55 тис. тонн), Марокко (71 тис. тонн), Великобританії (250 тис. тонн).
ДТЕК створений у 2005 році для управління енергетичними активами групи “Систем Кепітал Менеджмент” (СКМ, Донецьк) Ріната Ахметова. Корпорації делеговані функції зі стратегічного управління підприємствами групи, що становлять вертикально інтегрований ланцюжок з видобутку і збагачення вугілля, виробництва та реалізації електроенергії.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас