У Києві спіймали чиновника на хабарі в 460 тис. грн за виділення землі в оренду — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У Києві спіймали чиновника на хабарі в 460 тис. грн за виділення землі в оренду

Кримінал
1026
Виконуючий обов’язки директора одного з держпідприємств, підконтрольних Мінагрополітики України, вимагав від представника сільськогосподарського приватного підприємства 460 тисяч гривень неправомірної вигоди. Про це повідомив начальник столичного УБОЗ Олексій Суворов.
Таку суму чиновник, який протягом року виконує обов’язки керівника держпідприємства, вимагав від суб’єкта підприємницької діяльності за підписання з держустановою договору про взаємну участь у веденні рослинницького сільськогосподарського виробництва на земельних ділянках сільськогосподарського призначення.
“Після передання обумовленої суми зловмисник в приміщенні приватного готелю, розташованого в центрі Києва, підписав угоду, в результаті якого СПД отримало в оренду на 40 років земельну ділянку у Хмельницькій області площею більш ніж 900 гектарів”, – зазначив Олексій Суворов.
Вийшовши з готелю і побачивши співробітників міліції, чоловік зрозумів, що його документують. Зловмисник одразу зорієнтувався і вже через кілька секунд викинув валізу з грошима в смітник. Однак йому це вже не допомогло і його одразу затримали.
За цим фактом слідчим управлінням столичного Главку міліції розпочато кримінальне провадження за ч. 4 ст. 368 (Прийняття пропозиції, обіцянки або отримання неправомірної вигоди посадовою особою) Кримінального кодексу України. Речові докази неправомірної діяльності долучені до справи.
Санкція цієї статті передбачає позбавлення волі строком до дванадцяти років з позбавленням права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю на строк до трьох років, з конфіскацією майна і зі спеціальною конфіскацією.
За матеріалами:
УНН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас