Співзасновники "ВКонтакте" інвестували $4 млн в сервіс Livetex — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Співзасновники "ВКонтакте" інвестували $4 млн в сервіс Livetex

Технології&Авто
514
Фонд Vaizra Capital, що належить колишнім акціонерам соціальної мережі “ВКонтакте” Льву Левієву та В’ячеславу Мірілашвілі, вклав $4 млн в петербурзьку компанію Livetex – розробника платформи онлайн-комунікацій, повідомляють “Ведомости” з посиланням на повідомлення фонду.
Частка, придбана фондом у проекті, не розкривається. Vaizra Capital в основному придбав додаткову емісію акцій Livetex, але частково були викуплені папери неактивних акціонерів, уточнив представник фонду.
Livetex – це платформа, яка дає змогу власникам сайтів спілкуватися з відвідувачами цих сайтів. Серед продуктів – онлайн-консультант (дозволяє спілкуватися з клієнтами в чаті), “генератор лідов” (дозволяє збирати контакти відвідувачів сайту), “дзвінок з сайту” (пропонує клієнтам зателефонувати менеджеру просто з сайту), “онлайн-моніторинг” (інструмент контролю для керівників). Компанія стверджує, що її сервісами користуються такі великі компанії, як “Юлмарт”, Enter, “Трансаеро”, Tele2.
Vaizra Capital наводить у своєму повідомленні дані агентства Ruward: Track, за якими з січня 2014 року кількість сайтів в рунеті до встановлених консультантами зросла на 0,3 пункту, до 10%. У порівнянні з аналогічним періодом 2013 року продажі Livetex збільшилися в 2,5 рази, а кількість клієнтів – з 3,9 тис. до 5,4 тис. компаній (абсолютні фінансові показники проекту не розкриваються).
Кошти, отримані від Vaizra Capital, підуть на зміцнення інфраструктури Livetex, розширення лінійки продуктів і вихід на закордонні ринки. За словами гендиректора Livetex Володимира Бакутєєва, компанія розраховує “на синергетичний ефект завдяки співпраці з їхньою мережею дата-центрів і майбутнім ІТ-парком”.
Мірілашвілі і Льовієв володіють мережею дата-центрів “Селектел” (їм раніше користувалася “ВКонтакте”), також недавно вони інвестували 1 млрд руб. у створення технопарку в Московському районі Санкт-Петербурга. Передбачається, що резидентами цього технопарку, зокрема, стануть стартапи, розвитком яких займаються Мірілашвілі і Льовієв.
Мірілашвілі і Левієв заснували соціальну мережу “ВКонтакте” разом з Павлом Дуровим в 2006 році. До 2013 року вони володіли 48% акцій соціальної мережі (40% було у Мірілашвілі, 8% – у Левієва), ще 12% належало Дурову, а 40% володіла Mail.ru Group.
Торік Мірілашвілі і Льовієв продали свій пакет фонду UCP Іллі Щербовіча. Джерело, близьке до учасників угоди, чуло, що UCP заплатив Мірілашвілі і Левієву за їх пакет близько $0,9 млрд. Проте ані вони, ані UCP офіційно суму угоди ніколи не розкривали.
Венчурний фонд Vaizra був зареєстрований в 2011 році в Нью-Йорку, інвестує у високотехнологічні стартапи. Першим великим вкладенням фонду стала інвестиція в $6 млн у компанію Ginger Software в 2012 році.
Також $6 млн Vaizra інвестувала рік потому в компанію Maxwell Health (крім інших не таких великих вкладень). А від початку 2014 року компанія інвестувала в різні проекти близько $8 млн.
Найбільшим вкладенням за всю історію фонду стало вкладення одразу $12 млн в російський сервіс бронювання готелів Ostrovok.ru, про який стало відомо в червні 2014 року. Також серед російських інвестицій – видання “Цукерберг подзвонить” і TJournal.
За матеріалами:
ІТАР-ТАСС
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас