За видачу ліцензій чиновник ГСЧС отримав більш ніж мільйон гривень - міліція — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

За видачу ліцензій чиновник ГСЧС отримав більш ніж мільйон гривень - міліція

Кримінал
348
Співробітники управління Державної служби боротьби з економічною злочинністю (УДСБЕЗ) столичної міліції в ході відпрацювання оперативної інформації в службовому кабінеті затримали начальника відділу ліцензування одного з департаментів ГСЧС України. Чиновника “взяли на гарячому”, одразу після отримання ним неправомірної винагороди на суму 12 000 гривень. Про це повідомили в прес-службі ВЗГ ГУМВС України в місті Києві.
Щоправда, хабар чиновник брав не у вигляді готівки, а корінцем оплаченої квитанції про переведення коштів на розрахунковий рахунок благодійної організації.
Варто відзначити, що благодійний фонд був заснований на законних підставах, маючи на меті підтримку служби ГСЧС. Однак, гроші, які туди надходили, так і не були використані за цільовим призначенням, осідаючи в кишенях нечистих на руку чиновників.
Як встановили правоохоронці, лише на один з розрахункових рахунків цієї благодійної організації за час її створення, надійшло більше мільйона гривень від фізичних і юридичних осіб.
Всі ці кошти підприємці змушені були “добровільно” відправляти за можливість отримати відповідні дозвільні документи.
Під час санкціонованого обшуку в кабінеті службовця працівники УДСБЕЗ вилучили частково знищені квитанції про сплату коштів та оригінали документів, що підтверджують отримання ліцензії одним з приватних підприємств.
Після проведення відповідних слідчих дій СУ ГУМВС України в місті Києві затриманому чиновнику оголошено про підозру у вчиненні ним злочину, передбаченого ст.368 КК України “Прийняття пропозиції, обіцянки або отримання неправомірної вигоди посадовою особою”.
За матеріалами:
УНН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас