Окружний адміністративний суд Києва скасував рішення про ліквідацію банку "Форум" — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Окружний адміністративний суд Києва скасував рішення про ліквідацію банку "Форум"

Кредит&Депозит
1304
Окружний адміністративний суд Києва задовольнив позов компанії Yernamio Consulting LTD, що входить до “Смарт-холдингу”, про скасування рішення Фонду гарантування вкладів фізичних осіб (ФГВФО) про ліквідацію банку “Форум”, повідомили в ініціативній групі вкладників банку.
“Визнати протиправним та скасувати рішення виконавчої дирекції ФГВФО (про ліквідацію банку – Ред.)”, – процитували агентству слова судді Руслана Арсірія.
У групі уточнили, що таке рішення суддя ухвалив за результатами двох слухань, в яких, крім вкладників, брали участь як представник позивача, так і представники ФГВФО і Національного банку, оскільки суд визнав НБУ стороною у справі.
Yernamio Consulting, мажоритарний акціонер “Форуму”, в суді наполягала на необгрунтованості відхилення поданої колишнім власником банку програми його порятунку, тоді як представник ФГВФО Павло Шевченко заявив, що представник позивача подав інформацію “вибірково, упереджено і необ’єктивно”.
Головний юрисконсульт юридичного департаменту НБУ Вікторія Маслова повідомила, що Нацбанк приєднується до прохання Фонду відмовити в задоволенні позову.
Відповідачі також відзначали, що виплати гарантованих сум (до 200 тис. грн) вкладникам банку “Форум” вже розпочалися, на них перераховано понад 2 млрд грн.
Раніше власник “Смарт-холдингу”, народний депутат Вадим Новинський звернувся до вкладників, що готовий продовжити боротьбу за порятунок банку і, крім вже перерахованих Нацбанку з цією метою $50 млн, у вересні буде перераховано ще $60 млн.
“Якщо суд прислухається до наших аргументів, ситуацію можна повернути на кілька кроків назад, провести конкурс з пошуку інвестора банку прозоро і ефективно. Наші пропозиції, в тому числі і з реструктуризації вкладів, залишаються в силі”, – зазначив Новинський.
Він нагадав, що намір відновити роботу банку було закріплено спільним протоколом з ФГВФО і НБУ, і “Смарт-холдинг”, зі свого боку, повністю його дотримувався.
Як повідомлялося, після рішення виконавчої дирекції ФГВФО Нацбанк 13 червня прийняв рішення про відкликання банківської ліцензії та ліквідацію банку “Форум”.
Банк “Форум” заснований в 1994 році. На 1 січня 2014 року “Смарт-холдинг” володів 98,6764% статутного капіталу банку “Форум” через Yernamio Consulting. За даними НБУ, на 1 січня 2014 року за розміром загальних активів банк “Форум” посідав 24-е місце (10,404 млрд грн), серед 180 українських банків.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас