ЄС введе санкції відносно Росії, якщо Москва до 30 червня не здійснить низку кроків щодо деескалації ситуації в Україні — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

ЄС введе санкції відносно Росії, якщо Москва до 30 червня не здійснить низку кроків щодо деескалації ситуації в Україні

Кримінал
740
Лідери країн-членів Європейського Союзу відзначають, що нові обмежувальні заходи відносно Росії можуть бути прийняті в будь-який момент.
Про це йдеться у висновках Європейської Ради щодо ситуації в Україні, схвалених у п’ятницю на засіданні в Брюсселі.
“Європейська Рада нагадує, що Європейська комісія, Європейська служба зовнішніх дій і країни-члени провели підготовчу роботу щодо спрямованих заходв, як це було запитано в березні, таким чином подальші кроки можуть бути зроблені без подальшої затримки”, – йдеться у висновках.
У документі наголошується, що до 30 червня мають бути зроблені ряд кроків. У тому числі, угода про верифікаційний механізм під моніторингом ОБСЄ щодо припинення вогню та ефективного контролю за кордоном; повернення українській владі трьох пунктів перетину кордону (Ізварине, Довжанський, Червонопартизанськ), звільнення заручників і початок суттєвих переговорів з імплементації мирного плану Петра Порошенка.
“Рада оцінить ситуацію, і, якщо це буде потрібно, прийме необхідні заходи”, – написано в документі.
Лідери ЄС також підкреслили готовність зібратися в будь-який момент за необхідності схвалення будь-яких значних обмежувальних заходів.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас