В'їзний турпотік Києва від початку року скоротився на 35-40%, частка туристів з Європи і РФ - на 50% і 30% - КМДА — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

В'їзний турпотік Києва від початку року скоротився на 35-40%, частка туристів з Європи і РФ - на 50% і 30% - КМДА

Особисті фінанси
246
Потік туристів, що в’їжджають до Києва, від початку 2014 року через нестабільну ситуацію в столиці та Україні скоротився близько на 35-40%, при цьому скорочення кількості туристів з Європи і Росії в загальному турпотоку столиці становить близько 50% і 30% відповідно.
Такі оперативні дані з посиланням на інформацію постійного моніторингу столичного турринку повідомив керівник відділу організації туристичної діяльності управління туризму Київміськдержадміністрації (КМДА) Леонід Матвєєв.
“Цього року близько 35-40% (скорочення в’їзного турпотоку Києва – ІФ)”, – сказав він на прес-конференції в Києві в п’ятницю.
Л.Матвєєв також уточнив, що від початку поточного року у в’їзному турпотоку столиці частка туристів, зокрема, з країн Європи, скоротилася практично на 50%, з Росії – на 30%.
У зв’язку з цим влада Києва вважає перспективною співпрацю з Пекіном для збільшення потоку в’їзного туризму столиці та України за рахунок китайських туристів, додав Л.Матвєєв.
Внаслідок скорочення потоку в’їзного туризму в столиці також значно постраждали готелі у центрі Києва, зокрема, “Дніпро” і “Хрещатик”, завантаження яких від початку поточного року впало на 50-60%.
“Були дні, коли у них було заселено по п’ять-сім номерів. Це при тому, що у них по вісім поверхів і на кожному в середньому по 20 номерів”, – додав Л.Матвєєв.
Водночас він відзначив, що на сьогодні ситуація із в’їзним туризмом в Києві починає поліпшуватися, однак говорити про які-небудь суттєві поліпшення із в’їзним туризмом, як у столиці, так і в Україні в цілому, можна буде тільки після встановлення миру в країні.
При цьому Л.Матвєєв зазначив, що туристична галузь України, яка страждає від недофінансування з боку держави та відсутності держпрограми розвитку в останні роки, внаслідок останніх подій навряд чи отримає необхідну фінпідтримку найближчим часом. Таким чином, розвиток української туристичної галузі зараз можливий лише шляхом співпраці влади з представниками бізнесу на умовах державно-приватного партнерства.
“Ще три-чотири роки тому у нас середнє перебування туристів у Києві становило 2,5 дня, сьогодні – вже чотири дні”, – уточнив Л.Матвєєв.
На сьогодні в цілому в Києві налічується близько 3 тис. турпідприємств, 205 засобів розміщення, додав він.
За словами Л.Матвеева, за підсумками 2013 року загальний туристичний потік Києва, в т.ч. виїзний, в’їзний і внутрішній, знизився на 1,7% і становив більш ніж 4 млн. людей. При цьому зниження в’їзного турпотоку становило близько 20-25%, тоді як виїзний турпотік зріс на 18%.
Частка в’їзного туризму в загальному турпотоку столиці минулого року становила близько 58%, або більше 2,3 млн людей., з них більш ніж 1,5 млн – Іноземні туристи, близько 0,8 млн – українські. Частка туристів, що відвідали Київ, зокрема, з Росії становила приблизно 30%, з Білорусії – 9%, Німеччини, Великобританії та США – приблизно по 7%. При цьому частка туристів з РФ в турпотоку в Україні в цілому торік становила близько 60%.
Обсяг столичного ринку туристичних послуг, в т.ч. виїзний, в’їзний і внутрішній туризм, в 2013 році в грошовому вираженні в цілому становив близько 12 млрд грн, відрахування галузі до міського бюджету – 460 млн грн.
Частка тургалузі Києва в загальному обсязі валового внутрішнього продукту (ВВП) України за підсумками 2013 року становила 1,49%, частка у ВВП країни української туристичної галузі в цілому – 0,49%,, зазначив Л.Матвєєв.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас