Українці перестали цікавитися квартирами і авто, зате скуповують бронежилети — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Українці перестали цікавитися квартирами і авто, зате скуповують бронежилети

Особисті фінанси
1414
Споживчі настрої в Україні погіршилися і стали близькі до показників 2008-2009 років. Причинами такого падіння стали девальвація і збройні конфлікти на сході країни.
Сформована ситуація найсильніше вдарила по ринках нерухомості, авто та побутової техніки.
Так, за даними аналітиків AUTO-Consulting, за січень-квітень року український авторинок скоротився на 35%. У квітні в Україні продали тільки 9 тис. машин, а рік раніше – 26 тис. У травні автомобільний ринок прийшов до нового дна: кількість проданих автомобілів скоротилася до 3 тис. автомобілів.
Крім того, виставлених на продаж квартир в Україні тепер більше, ніж покупців. Кількість угод неухильно падає: у квітні, за даними SV Development, було продано всього 847 об’єктів – удвічі менше, ніж рік раніше. У травні кількість угод збільшилася до 1176, але в основному за рахунок продажів на первинному ринку: більшість забудовників зафіксували ціни в гривні, тому в доларовому еквіваленті квартири подешевшали одразу на 50%. Подешевшало житло і на вторинному ринку, щоправда, не так сильно, як у випадку з первинкою. Тут ціни порівняно з початком року просіли на 30%.
Знижується попит на побутову техніку і електроніку. За даними GFK Ukraine, від початку року продажі комп’ютерів, планшетів і комплектуючих впали на 10,8%, фототехніки та офісного обладнання – на 24% і 15% відповідно.
Натомість, за словами директора з маркетингу компанії Prom.ua, Оксани Журавель, безумовними хітами продажів в першому кварталі цього року стали пневматичні гвинтівки і пістолети, травматична зброя і електрошокери. У квітні-травні охочих придбати зброю стало трохи менше, зате збільшився попит на бронежилети.
За матеріалами:
Фокус
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас