Україна заплатила найбільшу ціну задля того, щоб європейські сподівання стали реальністю - Порошенко — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Україна заплатила найбільшу ціну задля того, щоб європейські сподівання стали реальністю - Порошенко

Казна та Політика
1360
Президент України Петро Порошенко сподівається на якнайшвидшу ратифікацію Угоди про асоціацію Україна-ЄС країнами-членами Євросоюзу.
“Ми вважаємо, що ратифікація в європейських столицях також швидко відбудеться”, – сказав він на церемонії підписання Угоди про асоціацію між ЄС і Україною, ЄС і Грузією, а також ЄС і Молдовою.
За словами Порошенка, Україна за останні місяці “заплатила найбільшу ціну” задля того, щоб європейські сподівання України стали реальністю.
При цьому глава держави запевнив, що Україна приєднається до ЄС, коли “буде до цього повністю готова”.
Порошенко вкотре нагадав, що підписання цієї Угоди для України означає модернізацію країни за європейськими стандартами. Водночас він зазначив, що це документ “спільної відповідальності”.
“На тлі політичної асоціації ми очікуємо, що Європейський Союз буде робити все, щоб підтримувати наш суверенний вибір, захищати українську незалежність і територіальну цілісність”, – підкреслив він.
Говорячи про те, що цей день є історичним для України, П.Порошенко зазначив, що це стосується всієї країни, включаючи і Крим.
Під час церемонії Порошенко продемонстрував кулькову ручку з написом “Асоціація Україна-ЄС, Вільнюс, 2013 рік”, зазначивши, що підписання Угоди про асоціацію все одно відбулося, незважаючи на труднощі.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас