Ощадбанк за 8 днів продав "військові" казначейські зобов'язання на 6,3 млн грн — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Ощадбанк за 8 днів продав "військові" казначейські зобов'язання на 6,3 млн грн

Кредит&Депозит
370
Обсяг продажів казначейських зобов’язань (КЗ) “Військові” за період з 16 по 24 червня склав 6,3 млн грн в порівнянні з 4,6 млн грн за період з 7 по 16 червня, повідомило Міністерство фінансів з посиланням на дані Ощадбанку, які розміщує ці папери, в п’ятницю.
Мінфін уточнює, що в цілому з 21 травня, з початку розміщення КО, обсяг їх продажів досяг 23,1 млн грн при обсязі випуску 100 млн грн.
Відомство вказує, що за рахунок залучених коштів щодня військам направляється 250 вітчизняних бронежилетів. Всього їх було придбано 4,4 тис., а до кінця липня їх кількість буде збільшена до 17 тис.
Як повідомлялося, термін обігу КО становить два роки, номінальна вартість одного паперу становить 1000 грн, купон за ставкою 7% річних виплачується раз на півроку. Генеральним агентом з розміщення, обслуговування обігу та погашення КО обраний державний Ощадбанк: йому дозволено для підтримки ліквідності викуповувати папери за ціною не нижче номінальної.
Уряд крім КО для населення вирішив випустити також дворічні “військові” облігації внутрішньої держпозики під ту ж ставку 7% річних на суму 1 млрд грн.
Кошти від розміщення КО та облігацій спрямовуються на забезпечення насущних потреб українських військових та підвищення боєздатності Збройних сил країни.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас