В кінці 2015 р. "Південним потоком" буде поставлений перший газ - обіцяє Газпром — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

В кінці 2015 р. "Південним потоком" буде поставлений перший газ - обіцяє Газпром

Енергетика
519
В кінці 2015 р. газопроводом “Південний потік” буде поставлений перший природний газ. Про це йдеться в доповіді глави ВАТ “Газпром” Олексія Міллера про підсумки діяльності компанії в 2013 р., оприлюдненій прес-службою “Газпрому”.
“Південний потік” відповідає економічним інтересам всіх країн-учасниць і буде побудований. Зараз ми з партнерами робимо все, щоб завершити роботи в намічені терміни. В кінці 2015 р. “Південним потоком” буде поставлений перший газ”, – заявив Міллер.
Голова російського газового монополіста зазначив, що в 2013 р. було пройдено низка важливих етапів проекту “Південний потік”.
“У жовтні відбулося зварювання першого стику болгарської ділянки газопроводу, в листопаді розпочалося будівництво сербської ділянки. Вже проведені тендери і обрані постачальники труб для перших двох ниток морської ділянки газопроводу. Їхнє виробництво повним ходом триває на трубопрокатних заводах Росії та Німеччини. Укладено контракти на прокладання двох ниток газопроводу з італійською і швейцарською компаніями. Восени цього року розпочнеться глибоководне укладання газопроводу в Чорному морі”, – доповів голова “Газпрому”.
Міллер зазначив, що частка “Газпрому” на європейському ринку становила в 2013 р.: у споживанні газу понад 30%, а в імпорті – 64%.
При цьому він підкреслив, що особливе місце в газотранспортних активах компанії займають морські транскордонні трубопровідні системи, створені і експлуатовані за участю Групи “Газпром”.
“Це – “Блакитний потік” і “Північний потік”. У 2013 р. вони забезпечили близько 23% наших поставок за довгостроковими контрактами. Після пуску “Південного потоку” морські газопроводи будуть забезпечувати дві третини експортних поставок”, – підкреслив Міллер.
Також він нагадав, що газ “Південним потоком” буде поставлятися споживачам країн Південної та Центральної Європи.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас