За рівнем розвитку електронного уряду Україна зайняла 87-е місце в світі — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

За рівнем розвитку електронного уряду Україна зайняла 87-е місце в світі

Казна та Політика
235
За результатами міжнародної оцінки розвитку електронного управління, Україна зайняла 87-е місце в світі серед 193 країн-членів Організації Об’єднаних Націй.
Про це повідомляє прес-служба Державного агентства з питань науки, інновацій та інформатизації (Держінформнауки) з посиланням на звіт United Nations E-Government Survey2014, що складається раз на два роки.
Згідно з повідомленням, в 2012 році наша країна займала 68-е місце, в 2010 році – 54-е місце. Незважаючи на втрату позицій у рейтингу, в 2014 році Україна віднесена до групи країн з високим індексом розвитку електронного управління (всього існує чотири групи індексів: найвищий, високий, середній, низький).
За даними прес-служби, загальний індекс розвитку електронного управління становить за 2014 – 0,5032, а за 2012 рік – 0,5653. Тобто Україна втратила 0,0621 індексу, що відобразилося на втраті 19 позицій у загальному рейтингу.
“Результати свідчать про те, що найбільше Україна втратила позицій в індексі онлайн-сервісів, тобто країна фактично не розвиває електронні сервіси, не працюють державні системи, за допомогою яких повинні надаватися онлайн-сервіси”, – вказано в повідомленні.
У поточному році Україна зайняла 81-е місце в світі за рівнем розвитку інформаційно-комунікаційних технологій (ІКТ), втративши 8 позицій порівняно з торішнім показником (в 2013 році в рейтингу Україна займала 73-е місце).
Раніше повідомлялося, що український уряд обрав данську IT-компанію Ciklum в якості технологічного провайдера для створення нового порталу електронного уряду в країні.
Довідка. Електронний уряд – спосіб надання інформації і державних послуг громадянам, бізнесу, іншим гілкам державної влади та державним чиновникам, при якому особисту взаємодію між державою та заявником мінімізовано і максимально використовуються інформаційні технології.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас