Пріоритет при держзакупівлях пропонують віддати вітзизняним виробникам — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Пріоритет при держзакупівлях пропонують віддати вітзизняним виробникам

Казна та Політика
536
Пріоритет для вітчизняних виробників при здійсненні держзакупівель може бути закріплений законодавчо.
Відповідні зміни пропонується внести до Закону України “Про здійснення державних закупівель”. Законопроект розроблений і поданий до парламенту першим членом Комітету з питань економічної діяльності, членом фракції Партії регіонів Сергієм Кальцевим і зареєстрований під номером 4134а.
Законопроект пропонує запровадити механізми, які б дозволили, у разі необхідності, застосовувати спеціальний режим розміщення державного замовлення на продукцію вітчизняного індустріально-промислового комплексу. Зокрема, надати Кабінету Міністрів право визначати перелік державних інфраструктурних проектів у сфері транспорту, енергетики, міської інфраструктури, кошти для реалізації яких можуть використовуватися для закупівлі товарів виключно вітчизняного виробництва.
За словами автора законопроекту, народного депутата України Кальцева, прийняття запропонованих змін сприятиме створенню ефективного механізму підтримки вітчизняного виробника, а реалізація запропонованих заходів дозволить посилити мультиплікативний ефект від виконання державних інфраструктурних проектів.
Частка товарів іноземного виробництва, на придбання яких були укладені договори за державні кошти, в 2013 році перевищила 15%.
За даними ЗМІ, брат Сергія Кальцева, Володимир Кальцев, є фактичним власником компанії “Олександр”, яка займається торгівлею абразивними матеріалами і продукцією вуглевидобувних підприємств. У період кризи на ринку нерухомості Володимир Кальцев зайнявся будівництвом. За даними на початок 2009 року офіційні статки Володимира Кальцева оцінювалися в $63 млн.
За матеріалами:
Діло
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас