Додаткові санкції проти Росії вже підготовлені і можуть бути введені дуже швидко - держдеп США — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Додаткові санкції проти Росії вже підготовлені і можуть бути введені дуже швидко - держдеп США

Світ
926
Влада США підготувала додаткові санкції відносно Росії, і вони можуть бути швидко введені в дію. Про це заявила заступник держсекретаря США Марі Харф.
“Додаткові санкції у нас готові до застосування. Ми продовжуємо переговори з Європою, і якщо будемо готові в певний момент, ми зробимо це. Вони (санкції, – ред.) можуть бути введені дуже швидко”, – сказала Харф.
За її словами, Вашингтон вважає позитивним кроком рішення Москви скасувати дію дозволу на використання збройних сил в Україні, але чекає на більш активні дії.
“Ми інтенсивно працюємо з нашими європейськими партнерами. У них відбудеться засідання в п’ятницю в Брюсселі і це (санкції, – ред.) буде однією з обговорюваних тем. Скасування закону було хорошим кроком з боку Росії, але вона також швидко може повернути закон назад в дію. Чого ми дійсно хочемо, так це побачити, що Росія забезпечила збереження свого кордону, зупинила потік бойовиків і зброї в Україну, і закликаємо сепаратистів скласти зброю і відпустити заручників ОБСЄ”, – підкреслила Харф.
Вона також підкреслила, що США позитивним чином оцінюють діалог, зокрема, між президентом України Петром Порошенком та президентом РФ Володимиром Путіним.
Нагадаємо, 25 червня в чотиристоронньому форматі відбулася телефонна розмова за участю президента України Петра Порошенка, канцлера Німеччини Ангели Меркель, президента Франції Франсуа Олланда і президента Росії Володимира Путіна, яка була присвячена реалізації мирного плану для сходу України.
20 червня Порошенко віддав наказ про припинення бойових дій на сході України. Перемир’я в зоні АТО почалося з 22:00 20 червня і триватиме до 22:00 27 червня. Пізніше Порошенко заявив, що через порушення бойовиками перемир’я він не виключає дострокового скасування режиму припинення вогню.
За матеріалами:
Дзеркало Тижня
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас