Ціни на газ для релігійних організацій з 1 липня складуть 50% від ціни для промспоживачів - Кабмін — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Ціни на газ для релігійних організацій з 1 липня складуть 50% від ціни для промспоживачів - Кабмін

Енергетика
796
Кабінет міністрів України прив’язав ціни на природний газ для потреб релігійних організацій та ціни на газ для опалювання їхніх об’єктів до 50%-ному рівня ціни для промислових споживачів.
Відповідне рішення закріплене постановою Кабміну № 198 від 21 травня 2014 року, текст якої оприлюднений на урядовому порталі в середу.
Такий рівень цін буде діяти з 1 липня 2014 року, уточнюється в документі.
Водночас обсяги природного газу, які використовуються релігійними організаціями для здійснення виробничо-комерційної діяльності, залишаються на рівні цін для промислових споживачів.
З 1 травня 2014 року гранична ціна на природний газ для промислових споживачів і підприємств, що фінансуються з державного та місцевих бюджетів, становить 4,724 тис. грн за 1 тис. куб. м (без ПДВ, збору до затвердженого тарифу на газ у вигляді цільової надбавки, тарифів на транспортування, розподіл і постачання газу за регульованим тарифом).
Таким чином, у разі збереження Національною комісією, що здійснює регулювання у сфері енергетики (НКРЕ) чинного рівня цін для промспоживачів, з 1 липня ціна на газ для релігійних організацій складе 2,362 тис. грн.
Як повідомлялося, з жовтня 2009 року ціни на газ для релігійних організацій і газ для опалювання їхніх культових споруд були прирівняні до роздрібних цін на газ для населення, диференційованих залежно від обсягів споживання.
Водночас НКРЕ на початку квітня 2014 роу відмовилася від прив’язки цін на газ для релігійних організацій до цін на газ для населення.
За даними державного департаменту у справах національностей та релігій Міністерства культури, на початок 2014 року кількість релігійних організацій в Україні склала 37,209 тис., з яких 1,653 общин діяли без створення юридичної особи.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас