У Києві ліквідували конвертаційний центр з оборотом 140 мільйонів гривень — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У Києві ліквідували конвертаційний центр з оборотом 140 мільйонів гривень

Кримінал
519
Співробітники Міндоходів викрили в Києві конвертаційний центр, який проводив операції з купівлі-продажу цінних паперів і з переведення безготівкових коштів у готівку. Оборот “компанії” становив 140 мільйонів гривень, повідомила прес-служба Міндоходів.
Зокрема, до конвертаційного центру входила низка “фіктивних” підприємств, за допомогою яких проводилися операції з купівлі-продажу цінних паперів, метою яких було переведення безготівкових коштів у готівку та мінімізація податкових зобов’язань з податку на прибуток підприємств України реального сектора економіки.
За попередніми оцінками фахівців загальний обсяг “проконвертованих” коштів за період існування організації становить більш ніж 140 мільйонів гривень. При цьому державі було завдано збитків у розмірі понад 26 мільйонів гривень.
Оперативники під час проведення обшуків вилучили 4,5 мільйона гривень, 2 штампи та 40 печаток.
Зараз розпочато проведення слідчих дій відносно підприємств реального сектора економіки, які скористалися незаконними послугами.
Раніше міліція припинила діяльність конвертаційного центру в Київській області, який відмивав гроші для фінансування терористів на Донбасі. Середньомісячний оборот центру становив більш ніж 200 млн грн, з них понад 10 млн грн – бюджетних коштів.
За матеріалами:
Корреспондент.net
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас