Сьогодні Порошенко внесе в Раду зміни до Конституції — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Сьогодні Порошенко внесе в Раду зміни до Конституції

Казна та Політика
957
Президент України Петро Порошенко заявляє, що проект змін до Конституції країни з децентралізації влади буде внесений до Верховної Ради у четвер, 26 червня.
“Цей проект Конституції буде зареєстрований у Верховній Раді України і направлений для висновків до Венеціанської комісії”, – сказав президент на зустрічі представників органів місцевого самоврядування та органів держвлади в середу в Києві.
Він повідомив, що в середу представник президента в парламенті Руслан Князевич і перший заступник голови адміністрації президента Геннадій Зубко завершать прийняття пропозицій щодо президентського проекту змін до Конституції.
Порошенко висловив сподівання, що вже наступного тижня Верховна Рада ухвалить ці зміни.
“В четвер запланований мій візит до Страсбурга, виступ в ПАРЄ, в тому числі презентація наших нових змін до Конституції”, – сказав він.
Раніше, говорячи про проект змін до Основного закону, Порошенко підкреслював, що він передбачає “ключовий елемент мирного плану – децентралізації влади. Над якою багато працював український уряд, основні концепції, якою були розроблені та узгоджені зі мною”.
Глава держави переконаний, що делегування, таким чином, частини президентських повноважень територіальним громадам дозволить взяти на себе “і відповідальність, і напрямки з розвитку регіонів саме територіальним громадам і місцевим радам, які будуть обрані вже з новими повноваженнями, і це даватиме можливість формувати виконкоми”.
“Я переконаний, що левова частка проблем, починаючи від застосування мови, включаючи російську мову, на території громади – це будуть повноваження місцевих органів влади… За проектом, у Конституції значна частина гуманітарних питань, розширення бюджетних можливостей будуть кореспондуватися зі значним підвищенням відповідальності територіальних громад”, – пояснив глава держави.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас