Російські чиновники і депутати будуть просити громадян скинутися на розвиток Далекого Сходу — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Російські чиновники і депутати будуть просити громадян скинутися на розвиток Далекого Сходу

Світ
915
Одним з варіантів прогресивного розвитку Далекого Сходу федеральні чиновники бачать державну позику – добровільний внесок громадян в економіку макрорегіону, який до того ж допоможе зміцнити довіру народу до влади.
Про це, як повідомляє “Амур Медіа”, в ході спілкування з журналістами за підсумками круглого столу про реалізацію держпрограми “Соціально-економічний розвиток Далекого Сходу і Байкальського регіону” висловився голова комітету Державної думи з регіональної політики та проблем Півночі і Далекого Сходу Микола Харитонов.
“Якби держава в особі президента або Федеральних зборів звернулася до громадян і чітко пояснила мету фінансування, пославшись на брак бюджетних коштів на розвиток Далекого Сходу, а також, що вони отримають потім, думаю, співвітчизники не відмовили б у коштах. До того ж сьогодні на рахунках російських громадян зберігаються великі суми грошей, – вважає Харитонов. – Термін погашення облігацій необхідно встановити 20-25 років – не думаю, що це б налякало росіян. Навпаки, необхідно підвищувати довіру громадян до влади”.
За словами Харитонова, громадяни можуть поділитися своїми накопиченнями добровільно.
“Законом тут людей не змусиш. Допоможе авторитет глави держави. Думаю, що можна було і певний відсоток накинути на ту суму, яку громадяни вирішать довірити державі”, – додав депутат.
Як пише Хабаровське видання KhabTime.info, Микола Харитонов нагадав, що з Далекого Сходу виїхало більш ніж двісті тисяч людей, причому це було працездатне населення.
Депутати законодавчої думи Хабаровського краю, продовжив Харитонов, теж являють собою працездатне населення, але їхати нікуди не збираються. Гідний приклад для своїх громадян виявився розвіяний тим, що депутати не їдуть, тому що скоро вибори до регіонального парламенту.
Іван Абрамов, член комітету Державної думи з регіональної політики та проблем Півночі і Далекого Сходу, повідомив, що за два роки існування Міністерства з розвитку Далекого Сходу він не помітив, щоб ця установа зробила великі кроки у своїй роботі.
Хоча проекти розвитку існують, все впирається у фінанси. У бюджеті країни, який на наступний рік розглядає Держдума, з’явиться окремий рядок – “на розвиток Далекого Сходу”, сказав Абрамов. Поки ж за останній рік результатів ніяких немає, і черги з інвесторів не спостерігається.
“Головний інвестор – це держава”, – підтвердив слова Абрамова Харитонов.
Сергій Левченко, заступник голови комітету Держдуми з енергетики, заявив, що санкції, які ввів західний світ проти Росії, роблять свою справу. Він висловив заклопотаність, що Далекий Схід при такому розкладі може стати сировинним придатком країн Сходу. У 2004 році було підписано угоду з Китаєм про те, що російська сторона видобуває ресурси, а китайська – переробляє їх. Цей документ тепер потрібно знову підняти і переробити, сказав Левченко.
Проблеми розвитку регіону на круглому столі обговорювали члени комітету Державної думи РФ з регіональної політики та проблем Півночі і Далекого Сходу, представники парламенту Хабаровського краю і законодавчих органів РФ, а також міжрегіональної асоціації “Далекий Схід і Забайкалля” та органів місцевого самоврядування.
За матеріалами:
NEWSru.com
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас