Україна здатна самостійно виробляти більшість імпортованих ліків - думка — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Україна здатна самостійно виробляти більшість імпортованих ліків - думка

Казна та Політика
321
Україна завдяки високому потенціалу українських фармвиробників і кваліфікації персоналу може виготовляти лікарські засоби будь-якої складності і виробляти більшу частину імпортованих медичних препаратів.
Таку думку висловив генеральний директор ТДВ “Інтерхім” Анатолій Редер.
“Національна фармпромисловість може і зобов’язана забезпечувати внутрішню потребу держави в життєво-важливих медикаментах. Це питання державної безпеки, яке має лягти в основу стратегії імпортозаміщення. Технологічно, науково, професійно це значною мірою вже реалізовано. Існують успішні проекти з використання українських потужностей для випуску продукції світових компаній, тобто йдеться про локалізацію виробництва в Україні. Є всі можливості вже сьогодні забезпечити необхідну незалежність від імпорту у виробництві аналогів зарубіжних препаратів, а в найближчій перспективі – в інноваційному імпортозаміщенні”, – сказав він.
А.Редер також зазначив, що “Інтерхім” бере участь у реалізації програми імпортозаміщення.
“Мова йде про генерики, але по суті це досить складні препарати – з області кардіології та інфекційних хвороб. Прості завдання ми собі не ставимо”, – сказав він.
ТДВ “Інтерхім” – один з провідних українських виробників готових лікарських препаратів і фармацевтичних субстанцій. Має повний виробничий цикл від розробки і синтезу нових біологічно активних молекул, промислового виробництва фармацевтичних субстанцій до випуску готових лікарських засобів і реалізації власної продукції кінцевому споживачеві. Входить до ТОП-10 вітчизняних виробників ліків і ТОП-20 всіх виробників, представлених на українському фармринку.
“Інтерхім” в 2014 році планує інвестувати в розвиток EUR30 млн. Минулого року компанія сплатила до держбюджету понад 50 млн грн податків і відрахувань.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас