ЄС надав 24 мільйони євро на розвиток місцевих громад в Україні — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

ЄС надав 24 мільйони євро на розвиток місцевих громад в Україні

Кредит&Депозит
243
ЄС виділяє ще 24 мільйони євро на реалізацію 1330 малих місцевих ініціатив в селах і невеликих містах у всій Україні. 20 травня в Києві офіційно розпочалася третя фаза проекту “Місцевий розвиток, орієнтований на громаду” (СВА) – найбільшого проекту ЄС в Україні, – фінансованого і реалізованого спільно з Програмою розвитку ООН. Про це повідомляють ЗМІ з посиланням на Бюлетень ЄС в Україні.
Як і на першому і другому етапах, третя фаза проекту (СВА-III) заохочуватиме власні ініціативи місцевих громад у всій Україні. Мета – поліпшити умови життя в селах і малих містах. Особлива увага звертається на сприяння децентралізації та впровадження енергоефективних технологій. Проект спирається на ідею, що сталий регіональний розвиток залежить від ефективного місцевого управління та активної участі громади. Контроль і активність громади особливо ефективні тоді, коли вони направлені на вирішення проблем, визначених самими жителями.
Вплив СВА-III безпосередньо відчують 1,5 мільйона громадян з 1000 сіл і 15 селищ з усієї України. У підсумку місцеві громади та органи влади будуть підготовлені до повноцінного впровадження орієнтованих на громаду проектів. “Це не дрібниця, а питання системних речей. Місцеві громади перебувають в центрі справжньої трансформації: якщо вони не реформуються, суспільство не зможе змінитися”, – стверджує Алессандра Тісо, постійний координатор ООН і постійний представник Програми ООН в Україні. “У серцевині нашої роботи – люди, і, спонукаючи їх до індивідуального розвитку громад, ми реалізуємо їхні прагнення до процвітання і великих можливостей”, – говорить вона.
Третя фаза проекту СВА буде також підтримувати український уряд на шляху реформ у напрямку децентралізації. Мета цих реформ – підвищити якість послуг і посилити потужності регіональних і місцевих органів влади в Україні. “Нова фаза проекту розпочинається в підходящий момент, коли уряд рішуче рухається в напрямку децентралізації”, – коментує Ендрю Разбаш, керівник програм співпраці Представництва ЄС в Україні. “Ці невеликі проекти роблять значний вплив на світогляд людей. Посилення ролі місцевих громад є потужним інструментом у боротьбі проти корупції, а також великим кроком вперед для України”, – додає він.
За матеріалами:
УНН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас