ЄС завершив технічну підготовку до підписання економічної частини Угоди про асоціацію з Україною — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

ЄС завершив технічну підготовку до підписання економічної частини Угоди про асоціацію з Україною

Казна та Політика
675
Європейська Рада завершила технічну підготовку до підписання Угоди про асоціацію між Україною та Євросоюзом, повідомляє представництво ЄС в Києві.
“Сьогодні Рада прийняла рішення, які надають ЄС право підписати ті частини Угоди, які ще не були підписані”, – сказано в повідомленні прес-служби диппредставництва, поширеному в понеділок.
Крім того, за інформацією, Рада схвалила тимчасове застосування певних частин Угоди, які почнуть діяти ще до того, як всі країни-члени ЄС ратифікують документ. “До таких частин відносяться положення про зону вільної торгівлі. Очікується, що зона вільної торгівлі почне діяти з цієї осені після ратифікації українським парламентом”, – повідомляє посольство ЄС.
У диппредставництві додали, що текст Угоди буде підписаний під час саміту ЄС 27 червня. Від європейської сторони документ підпишуть президент Європейської Ради Херман Ван Ромпей, президент Єврокомісії Жозе Мануел Баррозу і всі глави держав або урядів країн-членів ЄС.
“Метою Угоди є поглиблена та економічна інтеграція з ЄС, а також створення глибокої та всеосяжної зони вільної торгівлі”, – сказано в повідомленні диппредставництва.
Як відомо, раніше президент України Петро Порошенко заявив, що має намір відвідати Брюссель 27 червня з метою підписати економічну частину Угоди про асоціацію Україна – ЄС.
Політична частина Угоди була підписана 21 березня поточного року.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас