S&P підтвердило рейтинг Києва на рівні "переддефолтного" ​​- він схильний до значних ризиків рефінансування — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

S&P підтвердило рейтинг Києва на рівні "переддефолтного" ​​- він схильний до значних ризиків рефінансування

Фондовий ринок
578
Міжнародне рейтингове агентство Standard&Poor’s підтвердило рейтинг Києва на рівні ССС з “негативним” прогнозом.
Про це йдеться в повідомленні рейтингового агентства. S&P вважає, що Київ як і раніше схильний до значних ризиків рефінансування, при цьому джерела ліквідності міста надзвичайно обмежені.
“Ми вважаємо, що підтримка уряду України є ключовим фактором для реалізації планів міста з рефінансування боргу в 2014 році”, – відзначає агентство.
Рейтинг міста підтверджений на рівні ССС. Прогноз “негативний” за рейтингом міста відображає аналогічний прогноз за суверенними рейтингами України. Відповідно до рейтингової шкали S&P, рейтинг рівня CCC означає високу на даний момент схильність до кредитних ризиків, тоді як фінансові зобов’язання можуть бути виконані за наявності сприятливої ділової, фінансової та економічної кон’юнктури.
Нагадаємо, в лютому S&P знижувало довгостроковий рейтинг України в інвалюті до ССС з негативним прогнозом, зазначивши, що вже тоді політична ситуація говорила про ризик дефолту. У травні S&P попередило Україну про ризик дефолту в разі втрати територій.
За матеріалами:
lb.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас