Очікується зростання українського експорту майже на третину завдяки відкриттю ринку ЄС — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Очікується зростання українського експорту майже на третину завдяки відкриттю ринку ЄС

Казна та Політика
714
Навіть за песимістичними прогнозами, українська економіка отримає позитивні результати завдяки відкриттю європейського ринку. Про це заявив міністр економічного розвитку і торгівлі України Павло Шеремета.
“Різні інститути, в тому числі Мінекономрозвитку, досліджували і досліджують подальший ефект від відкриття ринку Євросоюзу. Є песимістичні оцінки і оптимістичні оцінки, і всі вони, звичайно, виходять в плюс. Очевидно, що українська економіка отримає від цього кроку нові можливості, і я скажу просто “вилку”, в якій коливаються розрахунки – за песимістичними прогнозами – збільшення складе 2% ВВП, за оптимістичними передбачається збільшення майже на третину українського експорту”, – зазначив Павло Шеремета.
За його словами, оптимістичні оцінки робилися зокрема на основі позитивного досвіду Польщі та інших центральноєвропейських країн, які враховують не тільки відкриття ринку Євросоюзу, а також потужні внутрішні зміни, структурні реформи, які зараз також проводить український уряд.
Глава Міністерства також додав, завдяки автономним торговельним преференціям, впровадженим Євросоюзом з 23 квітня, провідні галузі української економіки вже отримали суттєві скасування ввізного мита.
“Якщо говорити про промислові товари, на 95% мита скасовані, на невелику групу вони частково зменшені. Якщо говорити про сільськогосподарські товари (я знаю, що з цього приводу є інтерес Верховної Ради як до важливого для України сектору), майже на 84% імпортні мита в Європі скасовуються і, відповідно, на 15% вони істотно зменшуються, застосовуються тарифні квоти з нульовою ставкою мита в рамках квоти”, – зазначив Павло Шеремета.
За матеріалами:
УНН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас