Протистояння між Україною і Росією триватиме не менше 15 років - нардеп — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Протистояння між Україною і Росією триватиме не менше 15 років - нардеп

Казна та Політика
10783
Конфлікт між Україною і Росією є затяжним, і він може протривати ще найближчі 15 років. А єдиною можливістю зупинити наступ Росії є вступ України до НАТО. Таку думку під час круглого столу висловив нардеп, член Комітету ВР з питань національної безпеки і оборони Сергій Каплін.
“Конфлікт між Росією і Україною в різних його формах (гострих і менш перманентних) розвиватиметься наступні 15 років. У нас – чіткий європейський вибір, а у них – невідомо що… І ми повинні себе захистити”, – зазначив нардеп.
Він зазначив, що Україна може витратити на свої збройні сили не більше 4% ВВП, що становить близько 40-50 млрд гривень. У той час, за його словами, Росія у свою військову галузь витрачає в гривневому еквіваленті 700 млрд.
“Ми сьогодні в світі маємо двадцять перше місце по обороноздатності, а Росія – друге. У них танків 15 тис, а у нас незрозуміло скільки, у них вертольотів – 1,5 тисячі, а у нас – 120. Армія: 750 тис. – у них, 160 тис. – у нас. Бронетехніка: 30 тис. – у них і 5 тис. – у нас. Літаки: 4 тис. – у них і 300 у нас”, – розповів він.
Нардеп упевнений, що вирішити протистояння з Росією зможе тільки вступ України до НАТО.
“Нам потрібно сьогодні вести серйозний діалог на Сході і в кожному кутку країни, щоб наблизити Україну до розуміння того, що без участі України в НАТО ми ніколи не закінчимо цю історію протистояння з Росією”, – зазначив С.Каплін.
За матеріалами:
УНН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас