Ділянку Полтава-Харків дороги М-03 планують реконструювати за підтримки Світового банку — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Ділянку Полтава-Харків дороги М-03 планують реконструювати за підтримки Світового банку

Казна та Політика
420
Мінінфраструктури, Укравтодор і Світовий банк готують третій проект на підтримку реформ Уряду України в дорожній галузі. Його реалізація розпочнеться після успішного завершення перших двох проектів з ремонту автомобільної дороги М-03 Київ-Харків-Довжанський на ділянках від Борисполя до Лубен і від Лубен до Полтави і поліпшення безпеки руху на інших дорогах. Про це повідомили в прес-службі Мініфраструктури.
Третій проект може стати найбільшим для Світового банку в транспортній галузі. Завдяки цьому планується завершити реабілітацію автомобільної дороги М-03 на ділянці Полтава-Харків та відремонтувати окремі ділянки дороги Р-52 Дніпропетровськ-Решетилівка.
На початку червня місія команди Світового банку ознайомилася з ходом реконструкції дороги М-03 Київ-Харків-Довжанський та відзначила її успішне проведення. Зокрема ремонт на ділянці від Борисполя до Лубен (перший проект) на завершальній стадії – закінчення робіт очікується вже через три місяці. У свою чергу фахівці Укравтодору здійснюють щоденне управління проектами з виїздом на об’єкти для оперативного вирішення всіх питань, що виникають у робочому процесі. За словами першого заступника Міністра інфраструктури Олександра Маліна, українська сторона докладе максимум зусиль для успішного завершення цих проектів, після чого зосередиться на відновленні доріг інших стратегічно важливих транзитних напрямків.
“Зараз ми чітко розуміємо стратегію подальшого розвитку, після будівництва тих обсягів, які вже законтрактовані. Ці плани продиктовані геополітичною ситуацією в Криму, і в їх основі полягає аналіз зміни вантажних і пасажирських потоків. Після дороги Дніпропетровськ-Решетилівка будемо залучати кошти для роботи на дорозі Дніпропетровськ-Кривий Ріг-Миколаїв, що дозволить зорієнтувати вантажопотоки зі східного регіону України до портів Миколаєва, Херсона та Одеси, а також направити пасажиропотоки туризму в українській континентальній частині Чорноморського узбережжя”, – розповів Олександр Малін.
Нагадаємо, в дорожній галузі за рахунок кредиту Світового банку на сьогодні реалізуються два проекти з поліпшення автомобільних доріг і безпеки дорожнього руху. За першим проектом на 400 млн дол США тривають ремонтні роботи на ділянці від м. Бориспіль до м. Лубни на автомобільній дорозі М-03 Київ-Харків-Довжанський (реконструкція близько 120 км). За другим проектом на суму 450 млн дол США тривають ремонтні роботи на ділянці від м. Лубни до м. Полтава на автомобільній дорозі М-03 Київ-Харків-Довжанський (реконструкція близько 108 км).
Крім того, в рамках цих проектів тривають роботи з поліпшення безпеки дорожнього руху, зокрема з ліквідації місць концентрації ДТП.
За матеріалами:
УНН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас