Роснадра закликають мінімізувати видобуток копалин в Криму для "збереження його унікальності" — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Роснадра закликають мінімізувати видобуток копалин в Криму для "збереження його унікальності"

Казна та Політика
311
Видобуток корисних копалин в Криму має бути мінімізований, щоб зберегти унікальну природу півострова, повідомив в інтерв’ю Агентству нафтової інформації (АНІ) заступник міністра природних ресурсів і екології – голова Федерального агентства з надрокористування (Роснадра) Валерій Пак.
“Я вважаю, що ми повинні мінімізувати активність, пов’язану з видобутком і переробкою в Криму, зберігши його як унікальну оздоровницю”, – сказав він.
В.Пак зазначив, що замість видобутку твердих корисних копалин і вуглеводневої сировини на півострові можна вести видобуток лікувальних грязей і мінеральних вод. Це знизить негативний вплив на навколишнє середовище, а також сприятиме розвитку курортної інфраструктури.
“Крим – це унікальна природна територія, і навіть корисні копалини там більшою мірою відповідають курортній зоні: всілякі лікувальні грязі, мінеральні води”, – сказав голова Роснадра.
Він зазначив, що Роснадра не поспішатимуть з ліцензуванням нерозподілених ділянок на шельфі Криму, а видобуток з тих, які вже введені в розробку, – має йти на самозабезпечення республіки.
“Враховуючи, що шельфові родовища Криму служать для забезпечення самого півострова і глобально експортного інтересу не являють, то я б вважав за правильне, щоб Крим використовував видобуток для власних потреб”, – додав В.Пак.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас