Європейська бізнес асамблея допоможе Україні знайти іноземних інвесторів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Європейська бізнес асамблея допоможе Україні знайти іноземних інвесторів

Казна та Політика
387
16 червня на Київському інвестиційному саміті лідерів представники ділових і комерційних структур Швейцарії, України, Англії, Італії, Литви обговорили інвестиційні пріоритети України. Про це повідомили в прес-службі Держінвестпроекту.
Кирило Бондар, перший заступник Голови Держінвестпроекту, підкреслив, що іноземні інвестори вже давно хочуть зрозуміти, як саме їм працювати в Україні і які галузі пріоритетні для держави.
“Інвестиційний потенціал презентується за кордоном дуже рідко. З нашого досвіду ми бачимо, що будь-яка організована в рамках Держінвестпроекту презентація завжди викликала великий інтерес до України як до держави в цілому, – сказав К. Бондар. – Україна, незважаючи на всі злободенні проблеми, вже 23 роки залишається цікавою для інвесторів з багатьох причин”.
Він додав, що після підписання економічної частини асоціації з ЄС 27 червня Україна очікує серйозного партнерства з країнами східної і західної Європи, а також Китаєм. “Зокрема, виявляється, що виробництво готової продукції в Україні часто виходить дешевше, ніж у Китаї. Це серйозна конкурентна перевага”, – зазначив К. Бондар.
Водночас він наголосив, що серйозним бар’єром для нових проектів і приходу інвесторів є низький рейтинг України. Це стосується і кредитного рейтингу, який майже досяг дефолтного рівня, і загальних низьких індексів інвестиційної привабливості ведення бізнесу, корупції і т.д. “Проблему створює і негативний досвід роботи деяких інвесторів в Україні за попередні роки. Насамперед через зміну законодавчої бази, корупцію, рейдерство. Все це відштовхує нових інвесторів”, – зазначив К. Бондар.
Перший заступник керівника Агентства також підкреслив, що за 2013 рік в рейтингу легкості ведення бізнесу Україна перемістилися на 28 пунктів і посідає 112 позицію. Сталося це за рахунок більш простого отримання дозволів на будівництво, реєстрації на право власності, кредитування в податковому регулюванні. “Це хоч і не дуже значні результати, але ми поступово рухаємося до європейської цивілізації”, – резюмував він.
Джон Неттін, генеральний директор Європейської Бізнес Асамблеї, офіційний представник Британської ТПП Долини Темзи, зазначив, що Європа все ще залишається потужним центром компетенції в світовій торгівлі. І однією з переваг Західної Європи є створення світових зв’язків торгівлі, які напрацьовані за останні 200-300 років.
Як підкреслив Дж. Неттін, для України Європейська бізнес Асамблея має бути одним з основних партнерів, що допоможе визначити необхідні ринки для збуту української продукції і знайти необхідних інвесторів.
Рімантас Щегджа, комерційний аташе Посольства Литовської Республіки в Україні, зазначив, що Україна має прекрасну можливість перейняти литовський досвід переходу під центрального управління економікою Москви до ринкової економіки.
“Україна – це дуже велика і багата країна. Я думаю, за допомогою наших експертів, наших бізнесменів ви зможете швидше перейти на нові європейські відносини. І свій результат отримаєте швидше, ніж ми в 2004 році”, – резюмував він.
Пі час заходу відбулися зустрічі з міжнародними інвесторами, презентації українських проектів, аналіз інвестиційного ринку України.
За матеріалами:
УНН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас