У США укладені контракти на виробництво свого ракетного двигуна - замість російського — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У США укладені контракти на виробництво свого ракетного двигуна - замість російського

Світ
1537
Корпорація United Launch Alliance (ULA), створена компаніями Boeing та Lockheed Martin, уклала контракти з низкою американських фірм на виробництво ракетного двигуна нового покоління. Він повинен буде замінити російський рідинний ракетний двигун РД-180. Про це повідомили представники United Launch Alliance.
Поки мова йде про вишукувальні роботи. Кожна з компаній, з якою ULA уклала контракти, повинна буде представити техніко-економічне обгрунтування проекту, план і графік робіт, їх вартість, а також позначити можливі технічні ризики. Пізніше United Launch Alliance обере фірму, яка безпосередньо займеться розробкою нового двигуна. Перші запуски з ним планується розпочати не раніше 2019 року.
За словами голови United Launch Alliance Майкла Гесса, використання його компанією російських РД-180 було досить успішним, однак, зауважив він, настав час інвестувати у виробництво вітчизняного ракетного двигуна.
Одночасно в United Launch Alliance заявляють, що продовжать роботу з російсько-американським спільним підприємством RD Amross з метою вивчення в довгостроковому плані рентабельності використання РД-180 у порівнянні з новим двигуном.
У середині травня віце-прем’єр РФ Дмитро Рогозін і керівник Роскосмоса Олег Остапенко попередили на брифінгу в Москві, що Росія може припинити постачання в США ракетних двигунів, якщо вони і надалі будуть використовуватися для запуску військових супутників. У зв’язку з цим в Сполучених Штатах активно обговорюється можливість розробки власного двигуна, здатного стати альтернативою РД-180.
РД-180 виробництва підприємства “Енергомаш” з підмосковних Хімок встановлюється на першій ступені розробленого корпорацією Lockheed Martin Corporation носія “Атлас-5”, який разом з ракетою “Дельта-4” компанії Boeing вже давно слугує робочою конячкою Пентагону. Два гіганти авіакосмічної промисловості США створили спільне підприємство United Launch Alliance, що має багаторічний і багатомільйонний контракт з міноборони США на запуски розвідувальних супутників.
За матеріалами:
ІТАР-ТАСС
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас