США і Європа активно обговорюють нові санкції проти Росії в енергетичному та банківському секторі, і у сфері оборони — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

США і Європа активно обговорюють нові санкції проти Росії в енергетичному та банківському секторі, і у сфері оборони

Світ
903
Сполучені Штати активно контактують з європейськими союзниками з питання вироблення нових санкцій відносно Росії, заявила помічник держсекретаря Вікторія Нуланд.
“Ми прекрасно співпрацюємо (з Європою – ред.) з питання про те, яким має бути новий виток санкцій (проти Росії – ред.)”, – сказала вона, виступаючи в німецькому Фонді Маршалла.
За словами Нуланд, “зараз ведеться робота над серією санкцій в енергетичному секторі, банківському секторі, у сфері оборони”.
Звинувативши Москву у “вкрай небезпечній” підтримці “ополченців” на південному сході України, вона заявила, що “абсолютно очевидно, що протягом останнього тижня спостерігається серйозне погіршення ситуації на місці”.
За словами дипломата, Вашингтон розчарований тим, що Франція не відмовилася від поставок Росії вертольотоносців Містраль.
“Ще до української кризи ми чітко заявляли про свою заклопотаність, оскільки вважаємо, що Містралі – не те, що варто було б постачати”, – зазначила Нуланд.
Вона додала: “Не соромлюся сказати, що час для цього обрано невірно, ми продовжимо на цьому наполягати”.
Раніше в Білому домі заявили, що сподіваються на продовження переговорів України і Росії щодо газу.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас