Україні необхідно обмежити газопостачання промспоживачів для економії ресурсів до опалювального сезону - думка — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Україні необхідно обмежити газопостачання промспоживачів для економії ресурсів до опалювального сезону - думка

Енергетика
1431
Україні необхідно обмежити газопостачання промислових споживачів для економії ресурсів до наступного опалювального сезону, вважає голова спостережної ради ПАТ “Київенерго” Іван Плачков.
“Потрібно розглянути можливість обмеження подачі газу для промислових об’єктів до технологічного мінімуму для того, щоб забезпечити проходження опалювального сезону”, – сказав він.
На думку І.Плачкова, уряду необхідно також створити комісію, яка прорахує баланс газу і три сценарії його споживання (середній, оптимістичний і песимістичний), визначить першочергові заходи з економії газу.
“Потрібно максимально мобілізувати країну на економію, на енергоефективність, використання альтернативних видів енергії там, де це можливо. Енергетичні комісії необхідно створити не тільки на центральному рівні, а й у кожній області, в кожному районі, в кожному селі. Всі необхідні кроки мають бути прораховані навіть на місцевому рівні, рівні села”, – зазначив голова спостережної ради “Київенерго”.
Крім того, на думку І.Плачкова, Україні потрібно домагатися розширення реверсних поставок газу з Європи, перенесення точки продажу російського газу європейським споживачам із західного на східний кордон України.
Співрозмовник агентства висловив упевненість, що при належному підході Україні вдасться впоратися з струднощами. “У мене немає сумнівів, що ми в цій ситуації впораємося”, – підсумував він.
Як повідомлялося, НАК “Нафтогаз України” поки не планує проводити відключення або обмежувати обсяги газоподачі на промислові підприємства, працює над програмою підвищення енергоефективності економіки.
РФ в понеділок припинила постачання газу в Україну. У ПСГ України знаходиться близько 14 млрд куб. м газу, чого, за розрахунками “Нафтогазу”, має вистачити на забезпечення життєдіяльності країни як мінімум до грудня поточного року.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас