Відомий швейцарський банк оштрафований - за поширення неправдивих відомостей про прибутковість свого продукту — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Відомий швейцарський банк оштрафований - за поширення неправдивих відомостей про прибутковість свого продукту

Фондовий ринок
422
Управління з контролю дотримання норм поведінки на фінансових ринках Великобританії (Financial Conduct Authority, FCA) оштрафувало швейцарський банк Credit Suisse Group AG за просування продукту з нульовою вірогідністю отримання максимального прибутку.
Як повідомляється в прес-релізі відомства, за просування Cliquet, інвестиції в який становили 797 млн ​​фунтів стерлінгів ($1,35 млрд), банк був оштрафований на 2,4 млн фунтів. Yorkshire Building Society, яка залучила близько 75% цих інвестицій, було оштрафовано на 1,4 млн фунтів.
Компанії зобов’язані зв’язатися з клієнтами, що вкладалися в Cliquet з листопада 2009 року до червня 2012 року, і надати їм змогу повернути свої вкладення без пені або штрафних виплат. Продукт гарантував інвесторам мінімальний дохід і надавав можливість отримання значних прибутків за певних умов.
Імовірність отримання мінімального доходу з цього продукту становить 40-50%, а максимального – близька до нуля. При цьому компанії, що пропонують Cliquet, знали про цю ситуацію, йдеться в повідомленні FCA.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас