78% рекрутерів позитивно оцінюють наявність бажаної зарплати в резюме — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

78% рекрутерів позитивно оцінюють наявність бажаної зарплати в резюме

Особисті фінанси
458
Щоб знайти хороше місце в нинішніх умовах “важкого” ринку праці, важлива не тільки кваліфікація працівника, але і його “упаковка” – зовнішній вигляд, резюме, рекомендації. Особливо важливе резюме – саме воно створює у майбутнього працедавця перше враження про кандидата. Дослідницький центр Міжнародного кадрового порталу HeadHunter Україна з’ясовував, чого не повинно бути в резюме кандидата.
“Резюме має створювати якомога краще враження. Іншими словами, до написання резюме треба підходити так само ретельно, як і до вибору одягу для співбесіди. Навіть якщо ви – слюсар-монтажник вищого класу, в описі ваших навичок і досвіду роботи не повинно бути ніякої граматичної або синтаксичної помилки. Кращий спосіб уникнути їх – перечитати резюме перед відправкою роботодавцю”, – сказано в повідомленні.
У резюме обов’язково повинні бути зазначені: приклади найбільш видатних досягнень кандидата, його фото, інформація про володіння мовами, приклади найбільш успішних проектів та контакти тих, хто може його порекомендувати.
78% рекрутерів позитивно оцінюють наявність бажаної зарплати в резюме. З одного боку, це відразу ж дозволяє відібрати тих кандидатів, запити яких найбільш адекватні і відповідають їхньому рівню кваліфікації. З іншого боку, це дозволяє уникнути безглуздих співбесід, коли пропонований рівень оплати очевидно здасться здобувачу занадто малим.
Більш ніж половині рекрутерів буде приємно читати про хобі та захоплення кандидата, оскільки це допомагає побачити, чим взагалі цікавиться людина, і дає загальне уявлення про особистість. Резюме має бути унікальним не тільки для самого кандидата, а й для HR-фахівця, якого в принципі здивувати дуже складно, а ще складніше – здивувати в позитивному сенсі. Проте, знаходяться і такі рекрутери, яким такого плану інформація може здатися зайвою. Втім, таких мало: тільки один фахівець з 20.
Найбільше рекрутерів дратують граматичні помилки. 87% менеджерів з персоналу дуже негативно оцінюють наявність граматичних помилок в резюме, а це значно знижує шанси претендента добитися бажаної посади. Байдужий до граматики лише один з десяти рекрутерів.
На другому місці – помилки в датах, цифрах, номерах телефонів. На це негативно реагують три чверті опитаних нами HR-ів.
Ні в якому разі претендентам не варто вказувати в резюме конфіденційну інформацію про попереднє місце роботи. Це не тільки може нашкодити колишньому роботодавцю, а й справляє погане враження на майбутнього наймача.
Не варто також використовувати стандартні фрази, які можна знайти в шаблонних резюме на різних інформаційних ресурсах. Резюме, що містить банальне “креативний, активний, командний гравець”, точно не сподобається кожному третьому HR-фахівцю.
Дані були отримані в результаті опитування, проведеного Дослідницьким центром Міжнародного кадрового порталу hh.ua. Всього було опитано 476 HR-фахівців.
За матеріалами:
HeadHunter
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас